Kombinera två helgfavoriter – äggtoddy och cheesecake!
Äggtoddy Cheesecake
Mängd:
Tid:
Ingredienser
- 2,5 dl krossade kex (förslagsvis Digestive eller andra sötade)
- 2 msk strösocker (till botten)
- 3 msk smält smör
- 2,5 dl cream cheese
- 2,25 dl strösocker
- 3 msk vetemjöl
- 1,8 dl äggtoddy
- 2 ägg
- 2 msk rom
- 1/2 tsk muskot
Gör så här
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Blanda krossade kex, socker och smör i en bunke och lägg sedan i botten på en rund form.
- Ställ in i ugnen i 10-15 min tills den får en gyllene färg.
- I mixern: lägg ned cream cheese, socker, vetemjöl, äggtoddy, ägg, rom och muskot och sätt på locket.
- Välj hastighet 1.
- Öka långsamt till 10, sen till högsta effekten.
- Mixa i 30 sekunder.
- Fördela smeten över den förgräddade bottnen, ställ in i ugnen i ytterligare 45-50 minuter eller tills den fått rätt konsistens.
- Låt stå och svalna innan du tar bort formen.
- Ställ in i kylen. Serveras kall!
(Ett perfekt recept att bjuda på i jul)!