Perfekt att variera din vanliga burgare mot denna laxburgare.
Laxburgare
Ingredienser
- ½ medelstor (80 g) gul lök, skalad, skuren i stora bitar
- ½ medelstor (80 g) röd paprika, skuren i stora bitar
- 4 rostade vitlöksklyftor
- 10 g färsk bladpersilja
- 2 matskedar (30 ml) grov senap
- 60 ml majonnäs
- 60 g kikärtssmulor
- 1 tsk färsk dill [eller 1/4 tsk torkad]
- ½ tsk salt, valfritt
- 4 skivor citronskal
- 680 g lax
Gör så här
- Lägg alla ingredienser i Vitamix-kannan i angiven ordning och fäst locket.
- Välj hastighet 7. Pulsa 10 – 12 gånger eller tills allt är jämnt hackat. Använd tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen.
- Forma till burgare och stek/grilla.