Ett bevis på att vegetarisk mat kan vara smakrik och rolig.
Bönburgare med Sriracha Aioli
Mängd: 4 burgare
Tid: 30 min
Ingredienser
- 400 g konserverade svarta bönor, sköljda
- ½ lök, skalad och hackad
- ½ dl (10 g) färska korianderblad, hackade
- 2 vitlöksklyftor
- 2 tsk sojasås (ej för salt)
- ½ tsk salt
- ¼ tsk malen svartpeppar
- 1,2 dl ströbröd
- 1 stort ägg
- 4 hamburgerbröd
- ½ dl canola majonnäs
- 1 tsk Srirachasås
- 1 tsk pressad lime
- 40 g ruccola
Gör så här
- Lägg ned svarta bönor, lök, koriander, vitlök, sojasås, salt, peppar, ströbröd och ägg i kannan i ovannämnd ordning, fäst locket.
- Välj hastighet 8.
- Starta och stäng av maskinen om vartannat 8-10 gånger för att pulsa smeten. Använd tampen för att pressa ned ingredienserna mot bladen.
- Häll över blandningen i en skål och låt så i 15-20 min.
- Dela sedan upp smeten i 4 högar och forma till burgare. Lägg över på en bakplåt.
- Tillaga i ugnen på 220 grader i 8-10 minuter. Vänd sedan på dom och låt tillagas på andra sidan i 6 minuter.
- För Sriracha aioli: mixa sriracha, lime och majonnäs.
- Servera burgarna på hamburgerbröd med ruccola och Sriracha aiolin.