Bönburgare med Sriracha Aioli

Ett bevis på att vegetarisk mat kan vara smakrik och rolig.

Bönburgare med Sriracha Aioli

Mängd: 4 burgare
Tid: 30 min

Ingredienser

  • 400 g konserverade svarta bönor, sköljda
  • ½ lök, skalad och hackad
  • ½ dl (10 g) färska korianderblad, hackade
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk sojasås (ej för salt)
  • ½ tsk salt
  • ¼ tsk malen svartpeppar
  • 1,2 dl ströbröd
  • 1 stort ägg
  • 4 hamburgerbröd
  • ½ dl canola majonnäs
  • 1 tsk Srirachasås
  • 1 tsk pressad lime
  • 40 g ruccola

Gör så här

  1. Lägg ned svarta bönor, lök, koriander, vitlök, sojasås, salt, peppar, ströbröd och ägg i kannan i ovannämnd ordning, fäst locket.
  2. Välj hastighet 8.
  3. Starta och stäng av maskinen om vartannat 8-10 gånger för att pulsa smeten. Använd tampen för att pressa ned ingredienserna mot bladen.
  4. Häll över blandningen i en skål och låt så i 15-20 min.
  5. Dela sedan upp smeten i 4 högar och forma till burgare. Lägg över på en bakplåt.
  6. Tillaga i ugnen på 220 grader i 8-10 minuter. Vänd sedan på dom och låt tillagas på andra sidan i 6 minuter.
  7. För Sriracha aioli: mixa sriracha, lime och majonnäs.
  8. Servera burgarna på hamburgerbröd med ruccola och Sriracha aiolin.