Rostad äpplevinägrett

Denna läckra vinägrett på 6 enkla ingredienser är perfekt för sommar- och höstsallader. Att rosta äpplena och schalottenlöken tar verkligen fram sötman.  Inget tillsatt salt och naturlig sötma.

Rostad äpplevinägrett

Mängd: 720 ml
Tid: 25 min

Ingredienser

3 medelstora (475 g) äpplen, urkärnade, halverade
1 (65 g) schalottenlök, skalad
3 st (40 g) dadlar
1 msk dijonsenap
120 ml äppelcidervinäger
480 ml vatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 205°C. Lägg äpplen och schalottenlök på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Ställ in plåten i ugnen i 15 minuter, tills färgen är gyllene och konsistensen mjuk.
  3. Lägg ned alla ingredienser i Vitamix-kannan i angiven ordning och fäst locket.
  4. Starta blendern på lägsta hastighet, öka sedan snabbt till högsta hastighet och mixa i 30 sekunder.