Spagetti med ugnsrostade grönsaker

Perfekt som en vegetarisk middag till hela familjen. Smakrik och gjord på ingredienser som oftast redan finns hemma!

Spagetti med ugnsrostade grönsaker

Mängd: 4-6 portioner
Tid: 45 minuter

Ingredienser

  • 900 g Roma tomater, delade i 4 delar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 morot, halverad
  • 150 g champinjoner
  • 1/3 rödlök, i klyftor
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk salt
  • 1 nypa svartpeppar
  • 115 g parmesan
  • 350 g fullkornspasta
  • 1,8 dl tomatpuré
  • 10 g (ca 0,5 dl) färsk basilika, hackad
  • 25 g (ca 0,5 dl) färsk oregano

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 230 grader.
  2. Lägg följande på en plåt med bakplåtspapper: tomater, rödlök, vitlök, morot och champinjoner. Ringla över olivolja samt salt och peppar.
  3. Rosta i ugnen i 20 minuter.
  4. Under tiden, lägg ned parmesanosten i kannan och fäst locket. Välj hastighet 1.
  5. Starta maskinen och öka till hastighet 7. Mixa i 20-30 sekunder tills osten är fint riven. Häll över i en liten skål.
  6. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
  7. Häll av pastavattnet, men SPARA 1,2 dl (ska användas till pastasåsen).
  8. Lägg ned ugnsrostade grönsakerna, pastavattnet och tomatpurén i kannan i angiven ordning och fäst locket.
  9. Välj hastighet 1 och starta maskinen, öka sedan till högsta hastighet och mixa i 5 min och 45 sek (tills att såsen är varm).
  10. Stäng av maskinen och ta bort locket. Lägg ned basilika och oregano till såsen i kannan och mixa i några sekunder på hastighet 5.
  11. Servera såsen till pastan och toppa med osten.