Kryddig Blomkål och Valnöts “Chorizo” Tacos

Byt ut den vanliga Chorizon med en växtbaserad version, gjord i din Vitamix blender. Perfekt att använda tekniken wet-chop (mixa det du vill hacka i några sekunder med vatten i kanna – sila, klart). Mixa sedan adobo-såsen slät innan allt blandas och rostas.

Kryddig Blomkål och Valnöts “Chorizo” Tacos

Mängd: 6 port
Tid: 40 min

Ingredienser

  • 600 g blomkål, delad i grova bitar
  • 200 g valnötter
  • 1 medelstor (125 g) gul lök, skalad, delad i 4
  • 3 garlic cloves, peeled
  • 3 chipotle pepper i adobo sauce, plus 2 msk sås
  • 1 tsk spiskummin frön
  • ½ tsk korianderfrön
  • 2 tsk chilipeppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt (valfritt)
  • riven rödkål, 6 port
  • tärnad lök, 6 port
  • tärnad tomat, 6 port
  • 12 st majstortillas

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Arbeta i omgångar: placera blomkål och valnötter i Vitamix kannan tillsammans med vatten (tillräckligt mycket så att ingredienserna flyter upp strax ovanför knivbladen), fäst locket.
  3.  Välj hastighet 6. Pulsa 6-8 gånger. Stanna maskinen. Ta bort locket och sila bort vattnet. Upprepa processen tills all blomkål och valnöt och hackad.
  4. Sprid ut mixen på en bricka och torka torrt med lite hushållspapper. Häll sedan över till en stor skål eller bunke.
  5. Lägg sedan ned återstående ingredienser (bortsett från de 4 sista i listan: rödkål, lök, tomat och tortilla) i Vitamix kannan och fäst locket.
  6. Starta maskinen på lägsta hastighet, öka snabbt till högsta hastighet. Mixa i 30-45 sekunder.
  7. Addera den mixade adobo-såsen till bunken med hackad blomkål och valnötter, blanda runt försiktigt.
  8. Sprid ut blandningen jämnt på en plåt med bakplåtspapper, alternativt i en insmord stor form.
  9. Ställ in i ugnen i 15-20 minuter. Ta ut och vänd runt allt med en spatula. Ställ in igen och låt ugnsrostas i ytterligare 15-20 minuter.
  10. Fyll sedan tortillabröden med blomkålsblandningen, tomat, rödkål och lök. Enjoy!