Byt ut den vanliga Chorizon med en växtbaserad version, gjord i din Vitamix blender. Perfekt att använda tekniken wet-chop (mixa det du vill hacka i några sekunder med vatten i kanna – sila, klart). Mixa sedan adobo-såsen slät innan allt blandas och rostas.
Kryddig Blomkål och Valnöts “Chorizo” Tacos
Ingredienser
- 600 g blomkål, delad i grova bitar
- 200 g valnötter
- 1 medelstor (125 g) gul lök, skalad, delad i 4
- 3 garlic cloves, peeled
- 3 chipotle pepper i adobo sauce, plus 2 msk sås
- 1 tsk spiskummin frön
- ½ tsk korianderfrön
- 2 tsk chilipeppar
- 2 msk olivolja
- 1 tsk salt (valfritt)
- riven rödkål, 6 port
- tärnad lök, 6 port
- tärnad tomat, 6 port
- 12 st majstortillas
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°C.
- Arbeta i omgångar: placera blomkål och valnötter i Vitamix kannan tillsammans med vatten (tillräckligt mycket så att ingredienserna flyter upp strax ovanför knivbladen), fäst locket.
- Välj hastighet 6. Pulsa 6-8 gånger. Stanna maskinen. Ta bort locket och sila bort vattnet. Upprepa processen tills all blomkål och valnöt och hackad.
- Sprid ut mixen på en bricka och torka torrt med lite hushållspapper. Häll sedan över till en stor skål eller bunke.
- Lägg sedan ned återstående ingredienser (bortsett från de 4 sista i listan: rödkål, lök, tomat och tortilla) i Vitamix kannan och fäst locket.
- Starta maskinen på lägsta hastighet, öka snabbt till högsta hastighet. Mixa i 30-45 sekunder.
- Addera den mixade adobo-såsen till bunken med hackad blomkål och valnötter, blanda runt försiktigt.
- Sprid ut blandningen jämnt på en plåt med bakplåtspapper, alternativt i en insmord stor form.
- Ställ in i ugnen i 15-20 minuter. Ta ut och vänd runt allt med en spatula. Ställ in igen och låt ugnsrostas i ytterligare 15-20 minuter.
- Fyll sedan tortillabröden med blomkålsblandningen, tomat, rödkål och lök. Enjoy!