Detta recept på mac & cheese är framtaget med en lite nyttigare twist. Med din Vitamix kan du enkelt mixa ihop en krämig “ost” sås gjord på nötter och näringsjäst.
Vegansk Mac & Cheese med fullkornspasta
Mängd:
Tid: 50 min
Paprika – och Cashewsås (“Ost-sås”)
Ingredienser
- 420 ml vatten
- 100 g rå mandel
- 4 msk (15 g) näringsjäst
- 65 g råa cashewnötter
- 1 (150 g) röd paprik, utan kärnhus
- ½ tsk vitlöksulver
- 1 tsk lökpulver
- ¼ tsk chiliflakes
- 1½ tsk salt, valfritt
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°C. Smörj in en ugnsfast form.
- Koka upp vatten i en stor kastrull.
- Medan vattnet kokar upp, lägg ned ingredienserna för Paprika – och cashewsåsen i Vitamix kannan och fäst locket.
- Starta maskinen på lägsta hastighet, öka sedan till högsta hastighet. Mixa i 5 minuter och 45 sekunder; eller välj programmet för Varm soppa och låt det slutföras.
Mac & Cheese
Ingredienser
- 450 g fullkornspasta
- 300 g butternut pumpa, delad i små bitar, cut into small chunks
- 300 g röd paprika, tärnad
Gör så här
- När vattnet kokar, lägg ned pasta och koka den så att den nästan är klar (¾ av tiden). Sila bort vattnet, lägg sedan ned pumpa, paprika och cashewsås i kastrullen. Bland runt allt ordentligt. Häll sedan över allt till ugnsformen.
- Ställ in i ugnen i 25-35 minuter, tills den fått en gyllenbrun yta.
NOTE: Näringsjäst bidrar med en lite ostig smak, men även extra näring i form av protein, vitaminer och mineraler. Framför allt B-vitamin.