Lagom till grillsäsongen. Gör denna kryddblandning med eller utan salt beroende på vad du föredrar. Fänkål, svartpepparkorn, lavendel, och en touch av honung gör sig bra på grönsaker, kyckling eller fläsk.

Lavendelkrydda

Mängd: 150 g
Tid: 10 min 

Ingredienser

  • 2 msk svartpepparkorn
  • 2 msk torkade lökflingor
  • 2 tsk riven vitlök
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 2 tsk torkad lavendel
  • 1 tsk citron
  • 2 tsk kristalliserad ingefära
  • 1 msk granulerad honung/bipollen, valfritt
  • 30 g salt, valfritt

Gör så här

  1. Lägg ned alla ingredienser, förutom salt, i Vitamix kannan i ovanstående ordning och fäst locket.
  2. För en fin blandning: Starta blendern på lägsta hastighet, öka sedan snabbt till högsta. Mixa i 30 sekunder, använd tampern för att pressa ingredienserna mot knivbladen.
    För en grövre blandning: Starta blendern på lägsta hastighet, öka sedan snabbt till hastighet 8. Mixa i 45 sekunder, använd tampern för att pressa ingredienserna mot knivbladen. Mixa ned saltet om så önskas.