En kombination av malda torkade kikärtor, nötter och kryddor skapar en vegansk version av en annars äggbaserad rätt. Fylld med säsongens bästa grönsaker!
Vegansk grönsaksfrittata
Mängd:
Tid: 50 min
Ingredienser
- 2 msk olivolja
- 340 g blandade grönsaker (efter säsong), hackade
- 480 ml grönsaksbuljong
- 1,75 dl (165 g) torkade kikärtor
- 70 g rostade cashewnötter (eller råa)
- ½ tsk mald gurkmeja
- ½ tsk lökpulver
- ½ tsk vitlökspulver
- ½ tsk salt
- ¼ tsk mald svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 190°C. Använd olivoljan för att smörja in botten på en 25cm rund, ugnssäker form/panna, och ställ in den i ugnen för att den ska bli varm (använd gärna en tung gjutjärnsstekpanna).
- Lägg ned grönsakerna i en skål och blanda runt. Ställ åt sidan!
- Lägg ned grönsaksbuljong, kikärtor, cashewnötter och kryddor i Vitamix kannan i angiven ordning och fäst locket.
- Starta maskinen på lägsta hastighet, öka sedan till högsta. Mixa i 60 sekunder. Stanna maskinen, ta av locket och häll ned hälften av grönsakerna, rör runt med en spatula.
- Ta försiktigt ut den varma formen från ugnen. Häll ned smeten i mitten av formen och sprid sedan ut den med hjälp av en spatula. Häll sedan på resterande grönsaker från skålen, pressa gärna lite lätt så att de sätter sig ordentligt i smeten.
- Ställ sedan tillbaka formen i ugnen och låt tillagas i 25-35 minuter (beroende på storlek på formen, samt mängd ingredienser).
- Ta ut rätten när kikärtssmeten precis satt sig, det ger en ägg-lik konsistens, som en frittata. Önskas fastare konsistens, tillaga den bara lite längre.