Vegansk grönsaksfrittata

En kombination av malda torkade kikärtor, nötter och kryddor skapar en vegansk version av en annars äggbaserad rätt. Fylld med säsongens bästa grönsaker!

Vegansk grönsaksfrittata

Mängd: 
Tid: 50 min

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 340 g blandade grönsaker (efter säsong), hackade
  • 480 ml grönsaksbuljong
  • 1,75 dl (165 g) torkade kikärtor
  • 70 g rostade cashewnötter (eller råa)
  • ½ tsk mald gurkmeja
  • ½ tsk lökpulver
  • ½ tsk vitlökspulver
  • ½ tsk salt
  • ¼ tsk mald svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 190°C. Använd olivoljan för att smörja in botten på en 25cm rund, ugnssäker form/panna, och ställ in den i ugnen för att den ska bli varm (använd gärna en tung gjutjärnsstekpanna).
  2. Lägg ned grönsakerna i en skål och blanda runt. Ställ åt sidan!
  3. Lägg ned grönsaksbuljong, kikärtor, cashewnötter och kryddor i Vitamix kannan i angiven ordning och fäst locket.
  4. Starta maskinen på lägsta hastighet, öka sedan till högsta. Mixa i 60 sekunder. Stanna maskinen, ta av locket och häll ned hälften av grönsakerna, rör runt med en spatula.
  5. Ta försiktigt ut den varma formen från ugnen. Häll ned smeten i mitten av formen och sprid sedan ut den med hjälp av en spatula. Häll sedan på resterande grönsaker från skålen, pressa gärna lite lätt så att de sätter sig ordentligt i smeten.
  6. Ställ sedan tillbaka formen i ugnen och låt tillagas i 25-35 minuter (beroende på storlek på formen, samt mängd ingredienser).
  7. Ta ut rätten när kikärtssmeten precis satt sig, det ger en ägg-lik konsistens, som en frittata. Önskas fastare konsistens, tillaga den bara lite längre.