Enkel Salsa Verde

Blanda tomatillos, jalapeños, koriander, lök, vitlök, limejuice och salt för en syrlig och kryddig salsa perfekt för chips eller som tillbehör för grillade maträtter.

Enkel Salsa Verde

Mängd: 960 ml
Tid: 45 min

Ingredienser

  • 915 g tomatillos, ta ut från skalet, skölj väl
  • 1 (215 g) gul lök, skalad och delad i fjärdedelar
  • 1 liten (55 g) jalapeño, ta ev bort fröna för att ta bort lite styrka
  • 2 matskedar (30 ml) extra virgin olivolja
  • 1 knippe (15 g) färska korianderblad
  • 1 lime, skalad
  • 1 ½ tsk salt

Gör så här

  1. Värm ugnen till High Broil (260 grader och uppåt). Klä en plåt med folie. Placera tomatillos, lök och jalapeno
    på en plåten och blanda med olivolja. Vänd runt innehållet på plåten 3-4 gånger tills ordentligt rostade, nästan svarta på samtliga sidor.
  2. Låt tomatilloblandningen svalna lite, lägg sedan ned i Vitamix kannan tillsammans med resterande ingredienser och fäst locket.
  3. Kör programmet Såser och Röror, eller starta blendern på sin lägsta hastighet, öka sedan snabbt till högsta hastighet.
  4. Mixa i 60 sekunder, använd tampern för att pressa ned ingredienserna
    mot knivbladen.
  5. För en chunky salsa välj istället hastighet 7. Pulsa 5 – 10 gånger eller till önskad konsistens.