Ruccolapesto

Denna mångsidiga sås kan förslagsvis serveras tillsammans med pasta, eller som dippsås tillsammans med cruditéer. Variera gärna genom att byta ut ruccolan och spenaten mot andra gröna blad såsom basilika eller morotsblast! Perfekt sätt att ta tillvara på det du har hemma.

Ruccolapesto

Mängd: 480 ml
Tid: 11 min 

Ingredienser

  • 1,6 dl + 2 msk olivolja
  • 35 g ruccola
  • 2 vitlöksklyftor, skalade
  • 35 g babyspenat
  • 1,6 dl pinjenötter
  • 80 g (ca 2,5 dl) riven parmesan
  • 1/4 tsk salt
  • en nypa malen svartpeppar

Gör så här

  1. Lägg ned 1,6 dl olivolja, ruccola, vitlök, spenat, babyspenat, pinjenötter, ost, salt och peppar i kannan i angiven ordning och fäst locket.
  2. Välj hastighet 6.
  3. Pulsa 10 gånger, använd tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen.
  4. Sänk sedan till hastighet 1.
  5. Ta bort lockpluggen från locket och häll ned 2 msk olivolja genom lockets öppning medan du mixar i 10 sekunder.