Enchiladas

Gör vilken kväll som helst ”Mexican Night” med detta snabba och enkla recept.

Enchiladas

Mängd: 4 port
Tid: 40 min

Ingredienser

För såsen –

  • 480 ml grönsaksbuljong [eller kycklingbuljong]
  • 2 msk (30 ml) rödvinsvinäger
  • 2 chipotle paprika i adobosås
  • ¼ (30 g) lök
  • 2 medelstora (260 g) romatomater
  • 2 msk (30 g) tomatpuré
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 tsk spiskumminpulver
  • 1 tsk salt, valfritt

För Enchiladas –

  • 4 majstortillas
  • 1 burk (410 g) svarta bönor, avrunna, sköljda
  • 1 (200 g) rostad röd paprika, skivad
  • ½ (75 g) lök, skivad
  • 2,5 dl (115 g) ost, strimlad, valfritt
  • 1 msk lätt olivolja

Gör så här

  1. För såsen: Placera alla ingredienser för såsen i Vitamix-kannan i den ordning som anges och säkra locket.
  2. Kör Hot Soup-programmet eller starta mixern på lägsta hastighet och öka sedan snabbt till dess högsta hastighet. Mixa i 5 minuter 45 sekunder.
  3. För att göra Enchiladas: Sätt ugnen på 205°C.
  4. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme, tillsätt olivolja och lök. Fräs tills gyllene, ca 5 minuter. Tillsätt paprikan och svarta bönorna och fräs i 2 minuter.
  5. I en 23×23 cm ugnsform, häll ned 120 ml enchiladasås på botten. Fördela sedan den stekta blandningen i tortillabröden och rulla. Toppa med 350 ml sås. Spara den återstående såses i kylen för senare användning och andra mexikanska rätter. Toppa med ost.
  6. Ställ in formen i ugnen i 20 min, eller tills osten är smält och allt är genomvarmt.