Gör vilken kväll som helst ”Mexican Night” med detta snabba och enkla recept.
Enchiladas
Ingredienser
För såsen –
- 480 ml grönsaksbuljong [eller kycklingbuljong]
- 2 msk (30 ml) rödvinsvinäger
- 2 chipotle paprika i adobosås
- ¼ (30 g) lök
- 2 medelstora (260 g) romatomater
- 2 msk (30 g) tomatpuré
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk torkad oregano
- 1 tsk spiskumminpulver
- 1 tsk salt, valfritt
För Enchiladas –
- 4 majstortillas
- 1 burk (410 g) svarta bönor, avrunna, sköljda
- 1 (200 g) rostad röd paprika, skivad
- ½ (75 g) lök, skivad
- 2,5 dl (115 g) ost, strimlad, valfritt
- 1 msk lätt olivolja
Gör så här
- För såsen: Placera alla ingredienser för såsen i Vitamix-kannan i den ordning som anges och säkra locket.
- Kör Hot Soup-programmet eller starta mixern på lägsta hastighet och öka sedan snabbt till dess högsta hastighet. Mixa i 5 minuter 45 sekunder.
- För att göra Enchiladas: Sätt ugnen på 205°C.
- Hetta upp en stekpanna på medelhög värme, tillsätt olivolja och lök. Fräs tills gyllene, ca 5 minuter. Tillsätt paprikan och svarta bönorna och fräs i 2 minuter.
- I en 23×23 cm ugnsform, häll ned 120 ml enchiladasås på botten. Fördela sedan den stekta blandningen i tortillabröden och rulla. Toppa med 350 ml sås. Spara den återstående såses i kylen för senare användning och andra mexikanska rätter. Toppa med ost.
- Ställ in formen i ugnen i 20 min, eller tills osten är smält och allt är genomvarmt.