Thai curry involverar vanligtvis en komplex process, men Vitamix kan snabbt och effektivt blanda dessa unika ingredienser och kryddor. Tillsammans med en färsk pizzadeg kan denna fusionspaj, tillsammans med grönsaker och vegansk ost, bli en magiskt god pizza.
Thai Curry Pizza
Ingredienser
För såsen:
- 2 msk (30 ml) druvkärnolja
- 2 st (350 g) gula lökar, skalade, delad i bitar
- 2 bitar (15 g) färsk ingefära, skivade
- 2 stjälkar citrongräs, skivade
- 4 vitlöksklyftor, skalade, mosade
- 6 st salladslökar
- 1 (5 g) thai röd chili
- 4 msk (60) röd currypasta
- 1 konserv (790 g) roma tomater
- 2 msk (30 ml) fisksås
- 2 msk (30 ml) honung
Pizzabotten:
Gör så här
För såsen:
- Värm olivolja på medelvärme i en medelstor gryta, tillsätt sedan lök, ingefära, citrongräs, vitlök och salladslök. Fräs till ljusbrun, ca 12 – 15 minuter. Häll ned en liten mängd vatten för att förhindra bränning.
- Tillsätt chilin och currypastan och koka ytterligare 5 minuter. Tillsätt sen tomater, honung och fisksås. Låt sjuda i 20 – 25 minuter, låt nästan all vätska avdunsta/koka bort. Ta bort från plattan och låt svalna.
- Lägg ned ingredienserna i Vitamix-kannan och fäst locket. Starta blendern på lägsta hastighet, öka sedan snabbt till sin högsta hastighet. Mixa i 40-50
sekunder, använd tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen.
För pizzabotten:
- Följ receptet på pizzadegen och toppa med dina favoriter. Till denna sås älskar vi att använda paprika, picklad rödlök, svamp, ost, tofu, kyckling och blomkål.
Förvara såsen som blir över i en lufttät behållare och frys in.