Butternutsoppa med curry

Att rosta ingredienserna i ugnen innan ger ännu mer och godare smak! Gillar du inte curry går det lika bra utan, tillsätt i så fall dina egna favoritkryddor.

Butternutsoppa med curry

Mängd: 1 Liter
Tid: 1 timme och 17 min

Ingredienser

  • 2 msk olivolja, extra virgin
  • 1 vitlöksklyfta, skalad
  • 1 liten gul lök, skalad och tärnad
  • 2 små palsternackor, delade i bitar
  • 2 st stjälkselleri, delade i bitar
  • 300 g butternutpumpa, skalad och urkärnad, delad i bitar
  • 4 st salviablad (färska)
  • 2 tsk currypulver
  • ½ tsk malen kanel
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 tsk salt
  • 625 ml grönsaksbuljong
  • 250 ml kokosmjölk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Lägg ned lök, vitlök, palsternacka, selleri, pumpa, salvia, curry, kanel, chiliflakes, salt och olivolja i en bunke och blanda runt. Placera sedan ut det, jämnt fördelat, på en plåt med bakplåtspapper och ställ in i ugnen i 45-60 min tills grönsakerna är ordentligt rostade.
  3. Ta ut plåten och ställ åt sidan så att grönsakerna får svalna lite.
  4. Lägg ned grönsaksbuljong och kokosmjölk i Vitamix kannan, addera sedan de rostade grönsakerna och fäst locket.
  5. Starta maskinen på lägsta hastighet, öka sedan till högsta. Mixa i 2 minuter. Klart!

Tips! Addera gärna gurkmeja till receptet – det är väldigt nyttigt, samt ger en härlig färg och god smak.