Att rosta ingredienserna i ugnen innan ger ännu mer och godare smak! Gillar du inte curry går det lika bra utan, tillsätt i så fall dina egna favoritkryddor.
Butternutsoppa med curry
Mängd: 1 Liter
Tid: 1 timme och 17 min
Ingredienser
- 2 msk olivolja, extra virgin
- 1 vitlöksklyfta, skalad
- 1 liten gul lök, skalad och tärnad
- 2 små palsternackor, delade i bitar
- 2 st stjälkselleri, delade i bitar
- 300 g butternutpumpa, skalad och urkärnad, delad i bitar
- 4 st salviablad (färska)
- 2 tsk currypulver
- ½ tsk malen kanel
- 1 nypa chiliflakes
- 1 tsk salt
- 625 ml grönsaksbuljong
- 250 ml kokosmjölk
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°C.
- Lägg ned lök, vitlök, palsternacka, selleri, pumpa, salvia, curry, kanel, chiliflakes, salt och olivolja i en bunke och blanda runt. Placera sedan ut det, jämnt fördelat, på en plåt med bakplåtspapper och ställ in i ugnen i 45-60 min tills grönsakerna är ordentligt rostade.
- Ta ut plåten och ställ åt sidan så att grönsakerna får svalna lite.
- Lägg ned grönsaksbuljong och kokosmjölk i Vitamix kannan, addera sedan de rostade grönsakerna och fäst locket.
- Starta maskinen på lägsta hastighet, öka sedan till högsta. Mixa i 2 minuter. Klart!
Tips! Addera gärna gurkmeja till receptet – det är väldigt nyttigt, samt ger en härlig färg och god smak.