Pärondressing med rostade hasselnötter

En god och enkel höstdressing, som passar perfekt med exempelvis en brysselkålssallad. Innehåller ingen tillsatt olja, utan endast olja från hasselnötterna.

Pärondressing med rostade hasselnötter

Mängd: 375 ml
Tid: 11 min

Behållare: Vitamix Ascent 600 ml mixerbägare. För större behållare, öka mängden ingredienser.

Ingredienser

  • 2 msk sherryvinäger
  • 125 ml kallt vatten
  • ½ päron, skuren i bitar
  • ½ liten schalottenlök, skalad
  • 1 liten vitlöksklyfta, skalad
  • 3 st dadlar, urkärnade
  • ½ tsk Dijonsenap
  • ¼ citron, skalad
  • ½ tsk Pumpapaj krydda
  • 1 tsk salt
  • 32 g rostade hasselnötter

Gör så här

  1. Lägg ned alla ingredienser i ovanstående ordning och skruva på knivbasen. OBS! Se till att fästa knivbladen genom att skruva åt dom ordentligt, maskinen kommer inte gå att starta om inte behållarens alla delar sitter rätt.
  2. Starta maskinen på lägsta hastighet, öka sedan snabbt till högsta. Mixa i 1 minut. Ställ in i kylen innan servering.