Kryddig Morotssoppa

För en snabbare soppa: rosta ingredienserna innan, och förvara dem i frysen. När du sedan behöver en snabb middag är det bara att tina upp dem, addera buljong och sedan mixa för att ha en smakrik soppa klar på några minuter.

Kryddig Morotssoppa

Mängd: 960 ml
Tid: 1 timme

Ingredienser

  • 295 g morötter, delade i bitar
  • 90 g röd paprika, i bitar
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ (60 g) gul lök, skalad, delad i bitar
  • 1 bit (5 g) färsk ingefära, skalad
  • 4 msk färska korianderblad
  • ½ tsk garam masala
  • ½ tsk salt
  • ¼ tsk malen svartpeppar
  • 1 msk extra virgin olivolja
  • 600 ml grönsaksbuljong

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200° C.
  2. Blanda ihop följande i en skål: morötter, paprika, lök, vitlök, ingefära, koriander, garam masala, salt, peppar och olivolja. Blanda ihop allt ordentligt. Häll sedan över allt på en plåt täckt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i ca 45 minuter. Ta ut och låt svalna något.
  3. Lägg sedan ned buljong och den rostade blandningen i Vitamix kannan och fäst locket.
  4. Starta maskinen på lägsta hastighet, öka sedan snabbt upp till högsta hastighet. Mixa i 6-7 minuter eller tills det kommer ut ånga genom locket. Har du en maskin med förinstallerade program kan du istället köra programmet för Varma soppor och bara låta det slutföras.