Blomkål och Palsternackspuré

Denna puré är ett bra alternativ, med lite djärvare smak, till traditionellt potatismos.

Blomkål och Palsternackspuré

Mängd: 4 port (720 ml)
Tid: 25 min

Ingredienser

  • 1 (450 g) blomkålshuvud, skuren i buketter
  • ½ (225 g) palsternacka, grovt hackad
  • 1 tsk pepparrot
  • 1 msk extra virgin olivolja
  • ½ citron, skalad, pressad
  • 1 tsk salt, valfritt
  • ½ tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Koka blomkålen och palsternackan mjuk (ca 10–15 minuter). Sila.
  2. Lägg alla ingredienser i Vitamix-kannan i angiven ordning och fäst locket.
  3. Starta mixern på lägsta hastighet och öka sedan snabbt till högsta hastighet.
  4. Mixa i 60 sekunder, använd tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen. Servera varm.

Servera gärna detta tillbehör med Pannstek lax och Rödbetssallad.