Denna puré är ett bra alternativ, med lite djärvare smak, till traditionellt potatismos.
Blomkål och Palsternackspuré
Mängd: 4 port (720 ml)
Tid: 25 min
Ingredienser
- 1 (450 g) blomkålshuvud, skuren i buketter
- ½ (225 g) palsternacka, grovt hackad
- 1 tsk pepparrot
- 1 msk extra virgin olivolja
- ½ citron, skalad, pressad
- 1 tsk salt, valfritt
- ½ tsk svartpeppar
Gör så här
- Koka blomkålen och palsternackan mjuk (ca 10–15 minuter). Sila.
- Lägg alla ingredienser i Vitamix-kannan i angiven ordning och fäst locket.
- Starta mixern på lägsta hastighet och öka sedan snabbt till högsta hastighet.
- Mixa i 60 sekunder, använd tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen. Servera varm.
Servera gärna detta tillbehör med Pannstek lax och Rödbetssallad.