Garnera den här underbara soppan med smakfulla olivolje-kex. Recept av: Kunzi
Ärtsoppa med Taralli
Mängd: 960 ml
Tid:
Taralli
Ingredienser
- 335 g (6,5 dl) vetemjöl
- 1 tsk salt
- 90 ml vitt vin
- 80 ml olivolja
- 3 msk vatten
- 1 stort ägg, vispat (till att pensla på kexen)
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°.
- Lägg ned mjöl, salt, vin, olivolja och vatten i Vitamix kannan i angiven ordning och fäst locket.
- Välj hastighet 8 och pulsa 15 till 20 gånger tills degen blandas ihop ordentligt. Stanna maskinen vid behov och skrapa ned från sidorna.
- Lägg ned en tsk vatten eller två om det behövs. Var försiktigt så att du inte överarbetar degen.
- Häll över degen på en mjölad yta, och knåda den tills den formas till en boll.
- Ta loss degbitar, stora som ca 1 msk och forma till små bollar. Lägg ned dem i kokande vatten, och ta upp dem igen direkt när de flyter upp till toppen. Låt dem torka lite på en kökshandduk.
- Pensla alla bollar med det vispade ägget. Grädda sedan i ugnen i 25-30 minuter, eller tills de blivit gyllenbruna.
Soppa
Ingredienser
- 960 ml vatten
- 1 msk olivolja (extra virgin)
- 250 g frysta gröna ärtor
- 130 g (2 medelstora) morötter, halverade
- ¼ selleristjälk, tärnad
- ½ schalottenlök, skalad
- 1 tsk salt
Gör så här
- Lägg ned vatten, olja, ärtor, morötter, lök, selleri och salt i Vitamix kannan och fäst locket.
- Starta maskinen och öka snabbt till högsta hastighet.
- Mixa i 5 minuter och 45 sekunder.
- Serveras varm, toppad med en sked gräddfil.