Ärtsoppa med Taralli

Garnera den här underbara soppan med smakfulla olivolje-kex. Recept av: Kunzi

Ärtsoppa med Taralli

Mängd: 960 ml
Tid:

Taralli

Ingredienser

  • 335 g (6,5 dl) vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 90 ml vitt vin
  • 80 ml olivolja
  • 3 msk vatten
  • 1 stort ägg, vispat (till att pensla på kexen)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg ned mjöl, salt, vin, olivolja och vatten i Vitamix kannan i angiven ordning och fäst locket.
  3. Välj hastighet 8 och pulsa 15 till 20 gånger tills degen blandas ihop ordentligt. Stanna maskinen vid behov och skrapa ned från sidorna.
  4. Lägg ned en tsk vatten eller två om det behövs. Var försiktigt så att du inte överarbetar degen.
  5. Häll över degen på en mjölad yta, och knåda den tills den formas till en boll.
  6. Ta loss degbitar, stora som ca 1 msk och forma till små bollar. Lägg ned dem i kokande vatten, och ta upp dem igen direkt när de flyter upp till toppen. Låt dem torka lite på en kökshandduk.
  7. Pensla alla bollar med det vispade ägget. Grädda sedan i ugnen i 25-30 minuter, eller tills de blivit gyllenbruna.

Soppa

Ingredienser

  • 960 ml vatten
  • 1 msk olivolja (extra virgin)
  • 250 g  frysta gröna ärtor
  • 130 g (2 medelstora) morötter, halverade
  • ¼ selleristjälk, tärnad
  • ½ schalottenlök, skalad
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Lägg ned vatten, olja, ärtor, morötter, lök, selleri och salt i Vitamix kannan och fäst locket.
  2. Starta maskinen och öka snabbt till högsta hastighet.
  3. Mixa i 5 minuter och 45 sekunder.
  4. Serveras varm, toppad med en sked gräddfil.