Krabb- och paprikasoppa

Lyxa till det med krabba på en vardag med det här enkla och goda receptet! Kan också passa perfekt som förrätt till helgens middag.

Krabb – och Paprikasoppa

Mängd: 1,2 L
Tid: 22 min

Ingredienser

  • 0,6 dl hackad lök
  • 1 msk olivolja
  • 2,25 dl kycklingbuljong
  • 2,25 dl matlagningsgrädde blandad med 1 msk vetemjöl
  • 3 st stora röda paprikor (ca 500 g) rostad
  • 270 g krabbkött
  • 1 msk pressad citron
  • 1 nypa cayennepeppar
  • 1/4 tsk salt

Gör så här

  1. Bryn löken i olivolja.
  2. Lägg ned  löken i kannan tillsammans med buljong, matlagningsgrädde och mjöl, paprika, citronjuice och cayennepeppar. Fäst locket.
  3. Välj hastighet 1.
  4. Starta mixern och öka långsamt till hastighet 10, sedan till högsta effekten (High).
  5. Mixa i 6 minuter eller tills soppan börjar ryka. Smaka av med salt.
  6. Ändra till hastighet 2, öppna luckan på locket och häll ned krabbköttet. Stäng sedan av maskinen och servera med en gång (gärna tillsammans med bröd och ett gott vin).