Lyxa till det med krabba på en vardag med det här enkla och goda receptet! Kan också passa perfekt som förrätt till helgens middag.
Krabb – och Paprikasoppa
Mängd: 1,2 L
Tid: 22 min
Ingredienser
- 0,6 dl hackad lök
- 1 msk olivolja
- 2,25 dl kycklingbuljong
- 2,25 dl matlagningsgrädde blandad med 1 msk vetemjöl
- 3 st stora röda paprikor (ca 500 g) rostad
- 270 g krabbkött
- 1 msk pressad citron
- 1 nypa cayennepeppar
- 1/4 tsk salt
Gör så här
- Bryn löken i olivolja.
- Lägg ned löken i kannan tillsammans med buljong, matlagningsgrädde och mjöl, paprika, citronjuice och cayennepeppar. Fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta mixern och öka långsamt till hastighet 10, sedan till högsta effekten (High).
- Mixa i 6 minuter eller tills soppan börjar ryka. Smaka av med salt.
- Ändra till hastighet 2, öppna luckan på locket och häll ned krabbköttet. Stäng sedan av maskinen och servera med en gång (gärna tillsammans med bröd och ett gott vin).