Morotssoppa med tofu och ingefära

En lite matigare morotssoppa med tofu för extra protein!

Morotssoppa med tofu och ingefära

Mängd: 
Tid:

Ingredienser

  • 4 medelstora morötter
  • ¼ gul lök, skalad
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 msk (30 ml) olja
  • ½ tsk salt
  • en nypa vitpeppar
  • 1 msk färsk ingefära
  • 70 g tofu
  • 4,8 dl höns- eller grönsaksbuljong

Gör så här

  1. Lägg morötterna och löken i kannan i ovannämnda ordning och fäst locket.
  2. Välj hastighet 1.
  3. Starta maskinen och öka hastigheten snabbt till 4 eller 5.
  4. Mixa i 10 sek eller tills allt blivit hackat.
  5. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek de hackade ingredienserna tills löken är genomskinlig och morötterna mjuka. Tillsätt lite buljong vid behov.
  6. Lägg resten av ingredienserna, inklusive de stekta ingredienserna i kannan och fäst locket.
  7. Välj hastighet 1.
  8. Starta maskinen och öka till högsta hastighet.
  9. Mixa i 3 – 4 min eller tills en tjock ånga formas under locket.