En lite matigare morotssoppa med tofu för extra protein!
Morotssoppa med tofu och ingefära
Mängd:
Tid:
Ingredienser
- 4 medelstora morötter
- ¼ gul lök, skalad
- 4 vitlöksklyftor
- 2 msk (30 ml) olja
- ½ tsk salt
- en nypa vitpeppar
- 1 msk färsk ingefära
- 70 g tofu
- 4,8 dl höns- eller grönsaksbuljong
Gör så här
- Lägg morötterna och löken i kannan i ovannämnda ordning och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka hastigheten snabbt till 4 eller 5.
- Mixa i 10 sek eller tills allt blivit hackat.
- Hetta upp oljan i en stekpanna och stek de hackade ingredienserna tills löken är genomskinlig och morötterna mjuka. Tillsätt lite buljong vid behov.
- Lägg resten av ingredienserna, inklusive de stekta ingredienserna i kannan och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka till högsta hastighet.
- Mixa i 3 – 4 min eller tills en tjock ånga formas under locket.