Karibisk Rub

Ett tips när du glömt marinera köttet i tid är att köra en rub istället, vilket innebär att du gnider in torra kryddor i köttet innan tillagning (låt sitta i 10-15 min). Passar extra bra på kyckling och fläsk.

Karibisk Rub

Mängd: 240 ml
Tid: 10 min

Ingredienser

  • 2 dl råsocker
  • 2 msk salt
  • 2 msk torkad timjan
  • 1 tsk kryddpeppar
  • 2 tsk röda chiliflakes, krossade
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1/2 tsk mald kryddnejlika
  • 1/4 tsk torr senap

Gör så här

  1. Lägg i alla ingredienserna i Vitamix kannan i ovannämnd ordning, fäst locket.
  2. Välj hastighet 1.
  3. Starta maskinen och öka hastigheten sakta till högsta.
  4. Mixa i 10 sekunder.
  5. Gnid in det råa köttet med kryddblandningen och låt sitta 10-15 min innan tillagning.