Smaken av sommar – denna vinägrett kommer liva upp vilken sallad som helst, men passar extra bra tillsammans med babyspenat, jordgubbar och mandel.
Jordgubbsvinägrett
Mängd: 480 ml
Tid: 15 min
Ingredienser
- 2 ½ msk risvinäger
- 2 msk färsk citronsaft
- 1 liten vitlöksklyfta, skalad
- 1 msk färsk gräslök, hackad
- 1,5 msk färsk basilika, hackad
- 1,5 msk färsk italiensk persilja
- 1/2 tsk havssalt
- 1 tsk nymalen svartpeppar
- 450 g färska jordgubbar
Gör så här
- Lägg alla ingredienser i kannan i ovannämnd ordning och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka hastigheten sakta till 10, sedan till full effekt (High).
- Mixa i 30 – 40 sek eller tills dressingen är slät.