Smaken av sommar – denna vinägrett kommer liva upp vilken sallad som helst, men passar extra bra tillsammans med babyspenat, jordgubbar och mandel.

Jordgubbsvinägrett

Mängd: 480 ml
Tid: 15 min

Ingredienser

  • 2 ½ msk risvinäger
  • 2 msk färsk citronsaft
  • 1 liten vitlöksklyfta, skalad
  • 1 msk färsk gräslök, hackad
  • 1,5 msk färsk basilika, hackad
  • 1,5 msk färsk italiensk persilja
  • 1/2 tsk havssalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 450 g färska jordgubbar

Gör så här

  1. Lägg alla ingredienser i kannan i ovannämnd ordning och fäst locket.
  2. Välj hastighet 1.
  3. Starta maskinen och öka hastigheten sakta till 10, sedan till full effekt (High).
  4. Mixa i 30 – 40 sek eller tills dressingen är slät.