Avokado Hollandaise

En perfekt brunch-sås, passar framför allt utmärkt till pocherade ägg eller sparris.

Avokado Hollandaise

Mängd: 480 ml
Tid: 12 min

Ingredienser

  • 4 msk pressad citon
  • 1 avokado, urkärnad och skuren i bitar
  • 2,5 dl hett vatten
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 4 msk (60 ml) vegetabilisk olja

Gör så här

  1. Lägg ned citronsaft, avokado, hett vatten, salt och svartpeppar i kannan i angiven ordning och fäst locket.
  2. Välj hastighet 1.
  3. Starta maskinen och öka till högsta hastighet.
  4. Mixa i en minut.
  5. Minska hastigheten till 8 och öppna luckan på locket. Ringla sakta i den vegetabiliska oljan. Sätt sedan i pluggen igen på locket.
  6. Mixa i ytterligare 15 sekunder eller tills önskad konsistens har nåtts.