En perfekt brunch-sås, passar framför allt utmärkt till pocherade ägg eller sparris.
Avokado Hollandaise
Mängd: 480 ml
Tid: 12 min
Ingredienser
- 4 msk pressad citon
- 1 avokado, urkärnad och skuren i bitar
- 2,5 dl hett vatten
- ½ tsk salt
- ½ tsk svartpeppar
- 4 msk (60 ml) vegetabilisk olja
Gör så här
- Lägg ned citronsaft, avokado, hett vatten, salt och svartpeppar i kannan i angiven ordning och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka till högsta hastighet.
- Mixa i en minut.
- Minska hastigheten till 8 och öppna luckan på locket. Ringla sakta i den vegetabiliska oljan. Sätt sedan i pluggen igen på locket.
- Mixa i ytterligare 15 sekunder eller tills önskad konsistens har nåtts.