Vegansk Majonnäs

Med kikärtsspad är det möjligt att ersätta äggen i en klassisk majonnäs.

Vegansk Majonnäs

Mängd:
Tid:

Ingredienser

  • 1 ½ tsk Vitvinsvinäger
  • 1 dl Kikärtsspad
  • 2 tsk Senap valfri (Dijon)
  • 1 tsk Nymalen svartpeppar
  • 1 tsk Salt
  • ½ tsk Pressad citron
  • 4 dl Rapsolja (Neutral) alt Solrosolja

Gör så här

  1. Lägg ned kikärtsspad, senap, salt, peppar, vinäger och citron i kannan och fäst locket.
  2. Välj hastighet 1 och starta maskinen, öka sedan till hastighet 2-3.
  3. Ta bort plastpluggen på locket och ringla ned oljan i en tunn stråle samtidigt som du fortsätter mixa på samma låga hastighet. Häll inte för snabbt, då finns det risk att majonnäsen skär sig!
  4. Fortsätt att mixa tills såsen binder ihop sig och får en slät och fluffig konsistens.

TIPS! Vill du ge din majonnäs en extra twist? Smaksätt med färska örter, vitlök eller några droppar tryffelolja. Baka ex. ett par vitlöksklyftor i folieknyte med lite olja och flingsalt, låt svalna och mixa sedan ned i majonnäsen för en god aioli.