Kock Seamus Mullen’s version av denna klassiker använder vattenmelon för en ännu somrigare touch.
Vattenmelon Gazpacho
Mängd: 5 port (2,5 L)
Tid: 25 min
Ingredienser
- 2 medelstora (250 g) röda paprikor, urkärnade och delade i bitar
- 1 majskolv
- 450 g vattenmelon (kärnfri), hackad
- 900 g röda heirloom tomater
- 450 g gurka
- 1 chipotle i adobo sauce, utan kärnor
- 2 salladslökar, hackad
- 1 liten vitlöksklyfta, skalad och skivad
- 1 lime, skalad, delad i bitar
- 5 g färsk koriander
- 2 msk (30 ml) olivolja
- 2½ tsk salt, valfritt
Gör så här
- Rosta den röda paprikan tills den svartnat, gärna över öppen eld. Lägg den sedan i en papperspåse några minuter, och ta dra sedan bort skalet. Skär bort kärnhus och stam. Rosta majskolven, se till att vända/snurra den hela tiden så den får en jämn yta över hela.
- Dela sedan paprikan i grövre bitar och skär bort majsen från kolven. Blanda i en stor skål tillsammans med vattenmelon, tomater och gurka.
- Addera chipotle, salladslök, vitlök, lime, koriander, olivolja och salt och rör runt.
- Lägg ned 1/3 av blandningen till Vitamix kannan och fäst locket.
- Starta maskinen på lägsta hastighet, öka sedan snabbt till högsta.
- Mixa i 10 sekunder.
- Häll över till en stor tillbringare, upprepa sedan mixprocessen med övriga ingredienser. Se till att soppan är ordentligt kall innan servering.