Vattenmelon Gazpacho

Kock Seamus Mullen’s version av denna klassiker använder vattenmelon för en ännu somrigare touch.

Vattenmelon Gazpacho

Mängd: 5 port (2,5 L)
Tid: 25 min

Ingredienser

  • 2 medelstora (250 g) röda paprikor, urkärnade och delade i bitar
  • 1 majskolv
  • 450 g vattenmelon (kärnfri), hackad
  • 900 g röda heirloom tomater
  • 450 g gurka
  • 1 chipotle i adobo sauce, utan kärnor
  • 2 salladslökar, hackad
  • 1 liten vitlöksklyfta, skalad och skivad
  • 1 lime, skalad, delad i bitar
  • 5 g färsk koriander
  • 2 msk (30 ml) olivolja
  • 2½ tsk salt, valfritt

Gör så här

  1. Rosta den röda paprikan tills den svartnat, gärna över öppen eld. Lägg den sedan i en papperspåse några minuter, och ta dra sedan bort skalet. Skär bort kärnhus och stam. Rosta majskolven, se till att vända/snurra den hela tiden så den får en jämn yta över hela.
  2. Dela sedan paprikan i grövre bitar och skär bort majsen från kolven. Blanda i en stor skål tillsammans med vattenmelon, tomater och gurka.
  3. Addera chipotle, salladslök, vitlök, lime, koriander, olivolja och salt och rör runt.
  4. Lägg ned 1/3 av blandningen till Vitamix kannan och fäst locket.
  5. Starta maskinen på lägsta hastighet, öka sedan snabbt till högsta.
  6. Mixa i 10 sekunder.
  7. Häll över till en stor tillbringare, upprepa sedan mixprocessen med övriga ingredienser. Se till att soppan är ordentligt kall innan servering.