Detta passar perfekt som topping tillsammans med granola på yoghurten, smoothiebowlen eller på gröten. Alternativt bara som det är en kall vintermorgon!
Ugnsrostad vinterfrukt med honung och citrus
Mängd: 8 serveringar
Tid: 45 min
Ingredienser
- 1 medelstor apelsin, zest och fruktkött
- 1 citron, zest och fruktkött
- 1 lime, zest och fruktkött
- 4 msk honung
- 4 st hela stjärnanis
- 3 st kanelstänger
- 6 st hela kryddnejlikor
- 450 g äpplen, utan kärnhus, delade i mindre bitar
- 450 g päron, utan kärnhus, delade i mindre bitar
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°C. Förbered en plåt med bakplåtspapper.
- Använd ett rivjärn för att riva zesten från citrusfrukten. Spara detta! Skär sedan bort resten av skalet och spara bara fruktköttet.
- Lägg ned zest och fruktkött i Vitamix kannan tillsammans med honung och fäst locket. Starta maskinen på lägsta hastighet och öka sedan upp till högsta hastighet. Mixa i 30 sekunder.
- Placera äpplen och päron i en skål och addera 2/3 av den mixade citrusblandningen, tillsammans med kryddorna. Sprid sedan ut allt på plåten.
- Ställ in plåten i ugnen och låt allt rostas i 25 to 30 minuter. Servera det sedan direkt, alternativt förvara det i en lufttät behållare i kylen.