Ugnsrostad vinterfrukt med honung och citrus

Detta passar perfekt som topping tillsammans med granola på yoghurten, smoothiebowlen eller på gröten. Alternativt bara som det är en kall vintermorgon!

Ugnsrostad vinterfrukt med honung och citrus

Mängd: 8 serveringar
Tid: 45 min

Ingredienser

  • 1 medelstor apelsin, zest och fruktkött
  • 1 citron, zest och fruktkött
  • 1 lime, zest och fruktkött
  • 4 msk honung
  • 4 st hela stjärnanis
  • 3 st kanelstänger
  • 6 st hela kryddnejlikor
  • 450 g äpplen, utan kärnhus, delade i mindre bitar
  • 450 g päron, utan kärnhus, delade i mindre bitar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C. Förbered en plåt med bakplåtspapper.
  2. Använd ett rivjärn för att riva zesten från citrusfrukten. Spara detta! Skär sedan bort resten av skalet och spara bara fruktköttet.
  3. Lägg ned zest och fruktkött i Vitamix kannan tillsammans med honung och fäst locket. Starta maskinen på lägsta hastighet och öka sedan upp till högsta hastighet. Mixa i 30 sekunder.
  4. Placera äpplen och päron i en skål och addera 2/3 av den mixade citrusblandningen, tillsammans med kryddorna. Sprid sedan ut allt på plåten.
  5. Ställ in plåten i ugnen och låt allt rostas i 25 to 30 minuter. Servera det sedan direkt, alternativt förvara det i en lufttät behållare i kylen.