Genom att pudra över florsocker, ser dessa luftiga små kakor ut som snöbollar – perfekt julbak för barnen.
Snöbollar
Mängd: 20 st
Tid: 20 min
Ingredienser
- 85 g nötter (förslagsvis mandel, men funkar lika bra med vilka nötter som helst)
- 5 1/2 dl vetemjöl (uppdelad användning)
- 175 g smör
- 1 tsk vaniljpulver
- ¼ tsk salt
- 1,25 dl florsocker
- Florsocker (för garnering)
Gör så här
- Sätt ugnen på 190 °C.
- Lägg ned nötterna i kannan och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka till hastighet 4.
- Mixa i 10 sekunder och häll sedan över till en bunke.
- Lägg ned hälften av mjölet, hälften av smöret, vaniljpulver, salt, florsocker, resten av smöret och resten av mjölet i kannan i angiven ordningsföljd och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka till hastighet 5.
- Mixa i 10-15 sekunder samtidig som du använder tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen.
- Häll sedan över den mixade smeten till bunken med nötter – blanda ihop allt.
- Forma små bollar på ca 2,5 cm och lägg ut dom på en plåt med bakplåtspapper.
- Gräddas i 10-12 min. De ska vara genomstekta men inte bruna. Låt svalna i 10 min.
- Rulla först bollarna i florsocker och pudra sedan över lite extra.
(Detta recept passar perfekt att göra till jul)!