Genom att pudra över florsocker, ser dessa luftiga små kakor ut som snöbollar – perfekt julbak för barnen.

Snöbollar

Mängd: 20 st
Tid: 20 min

Ingredienser

  • 85 g nötter (förslagsvis mandel, men funkar lika bra med vilka nötter som helst)
  • 5 1/2 dl vetemjöl (uppdelad användning)
  •  175 g smör
  • 1 tsk vaniljpulver
  • ¼ tsk salt
  • 1,25 dl florsocker
  • Florsocker (för garnering)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 190 °C.
  2. Lägg ned nötterna i kannan och fäst locket.
  3. Välj hastighet 1.
  4. Starta maskinen och öka till hastighet 4.
  5. Mixa i 10 sekunder och häll sedan över till en bunke.
  6. Lägg ned hälften av mjölet, hälften av smöret, vaniljpulver, salt, florsocker, resten av smöret och resten av mjölet i kannan i angiven ordningsföljd och fäst locket.
  7. Välj hastighet 1.
  8. Starta maskinen och öka till hastighet 5.
  9. Mixa i 10-15 sekunder samtidig som du använder tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen.
  10. Häll sedan över den mixade smeten till bunken med nötter – blanda ihop allt.
  11. Forma små bollar på ca 2,5 cm och lägg ut dom på en plåt med bakplåtspapper.
  12. Gräddas i 10-12 min. De ska vara genomstekta men inte bruna. Låt svalna i 10 min.
  13. Rulla först bollarna i florsocker och pudra sedan över lite extra.

(Detta recept passar perfekt att göra till jul)!