Kura upp dig en kall dag med den här krämiga soppan gjord på potatis, kyckling och torkad rosmarin.
Kyckling – och potatissoppa med rosmarin
Mängd: 960 ml
Tid: 15 min
Ingredienser
- 480 ml mjölk
- ¼ gul lök, hackad
- ½ tsk torkad rosmarin
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 1 tärning kycklingbuljong
- 4 msk cream cheese
- 2 små potatisar (av den mjöliga sorten), kokta och skuren i bitar
- 1 kycklingfilé, stekt eller grillad, skuren i bitar
Gör så här
- Lägg ned mjölk, lök, rosmarin, vitlök och buljongtärningen i kannan och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka till högsta hastighet.
- Mixa i 4-5 minuter, eller tills det börjar ryka från locket.
- Sänk till hastighet 2 och ta bort lockpluggen i locket. Lägg ned resterande: cream cheese, potatis och kyckling genom öppningen och sätt tillbaka lockpluggen.
- Mixa i ytterligare 10 sekunder. Stäng av maskinen. Servera direkt, gärna tillsammans med något gott färskt bröd.