Kyckling – och potatissoppa med rosmarin

Kura upp dig en kall dag med den här krämiga soppan gjord på potatis, kyckling och torkad rosmarin.

Kyckling – och potatissoppa med rosmarin

Mängd: 960 ml
Tid: 15 min

Ingredienser

  • 480 ml mjölk
  • ¼ gul lök, hackad
  • ½ tsk torkad rosmarin
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 tärning kycklingbuljong
  • 4 msk cream cheese
  • 2 små potatisar (av den mjöliga sorten), kokta och skuren i bitar
  • 1 kycklingfilé, stekt eller grillad, skuren i bitar

Gör så här

  1. Lägg ned mjölk, lök, rosmarin, vitlök och buljongtärningen i kannan och fäst locket.
  2. Välj hastighet 1.
  3. Starta maskinen och öka till högsta hastighet.
  4. Mixa i 4-5 minuter, eller tills det börjar ryka från locket.
  5. Sänk till hastighet 2 och ta bort lockpluggen i locket. Lägg ned resterande: cream cheese, potatis och kyckling genom öppningen och sätt tillbaka lockpluggen.
  6. Mixa i ytterligare 10 sekunder. Stäng av maskinen. Servera direkt, gärna tillsammans med något gott färskt bröd.