Den här glassen kommer bli familjens nya favorit – dessutom mycket nyttigare än vanlig köpglass.
Bärig Pinnglass
Mängd: 12 st
Tid: 4 h
Ingredienser
- 4,7 dl grekisk yoghurt
- 4 msk strösocker (kan minskas i mängd, eller uteslutas helt, alternativt bytas ut mot lite honung).
- 1 tsk vaniljpulver
- 1,2 dl (75 g) färska blåbär
- 1,2 dl (50 g) färska hallon
- 1,2 dl (90 g) färska jordgubbar
- 1 banan, skalad och delad
Gör så här
- Lägg ned alla ingredienser i kannan i ovanstående ordning och fäst locket.
- Välj hastighet 1, eller Smoothieprogrammet.
- Starta maskinen och öka till högsta hastighet. Mixa i 35 sekunder eller låt Smoothieprogrammet slutföras.
- Fördela blandningen i glass-formarna och stick sedan in pinnarna.
- Frys in i åtminstone 4 timmar, helst över natten.