BBQ dry rub med dadlar

En dry rub kan användas istället för marinering, och behöver inte göras lång tid i förväg –  alltså perfekt när man har ont om tid! Denna är sötat med dadlar istället för socker och passar utmärkt till grönsaker, kyckling, fläsk och nötkött.

BBQ dry rub dadlar

Mängd: 86 g
Tid: 10 min

Behållare: Detta recept är anpassat för Ascent 225 ml mixerskål. För större behållare kan mängden ingredienser behöva ökas.

Ingredienser

  • 35 g medjool dadlar, urkärnade
  • 0,5 dl torkade Karljohansvampar (eller annan torkad svamp)
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 msk chilipulver
  • 1 tsk sellerisalt
  • 2 tsk lökpulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk malen svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk torr senap

Gör så här

  1. Lägg ned alla ingredienser i behållaren och skruva på knivbasen. OBS! Se till att fästa knivbladen genom att skruva åt dom ordentligt, maskinen kommer inte gå att starta om inte behållarens alla delar sitter rätt.
  2. Starta maskinen på lägsta hastighet, öka sedan till hastighet 8. Mixa i 15 sekunder.