En dry rub kan användas istället för marinering, och behöver inte göras lång tid i förväg – alltså perfekt när man har ont om tid! Denna är sötat med dadlar istället för socker och passar utmärkt till grönsaker, kyckling, fläsk och nötkött.
BBQ dry rub dadlar
Mängd: 86 g
Tid: 10 min
Behållare: Detta recept är anpassat för Ascent 225 ml mixerskål. För större behållare kan mängden ingredienser behöva ökas.
Ingredienser
- 35 g medjool dadlar, urkärnade
- 0,5 dl torkade Karljohansvampar (eller annan torkad svamp)
- 2 msk paprikapulver
- 1 msk chilipulver
- 1 tsk sellerisalt
- 2 tsk lökpulver
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk malen svartpeppar
- 1 tsk salt
- 1 tsk torr senap
Gör så här
- Lägg ned alla ingredienser i behållaren och skruva på knivbasen. OBS! Se till att fästa knivbladen genom att skruva åt dom ordentligt, maskinen kommer inte gå att starta om inte behållarens alla delar sitter rätt.
- Starta maskinen på lägsta hastighet, öka sedan till hastighet 8. Mixa i 15 sekunder.