Pitaya Nice Cream

Denna uppfriskande frysta dessert får sin ljusa, lila färg från pitaya. Detta är en rolig, hälsosam efterrätt som din familj kommer att älska.

Pitaya Nice Cream

Mängd: 1,2 L
Tid: 11 min

Behållare: Anpassad för 2L kanna

Ingredienser

360 ml kokosvatten
180 g fryst mango, i bitar
200 g fryst pitaya, i bitar
200 g fryst banan, i bitar

Gör så här

  1. Lägg ned alla ingredienser i Vitamix-kannan i angiven ordning och fäst locket.
  2. Kör programmet för Frysta Efterrätter eller starta mixern på lägsta hastighet och öka sedan snabbt till högsta hastighet.
  3. Mixa i 40 – 50 sekunder, använd tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen.
    Efter 30 – 60 sekunder kommer ljudet från motorn att förändras och fyra högar bör bildas i kannan.
  4. Stanna maskinen. Mixa inte för mycket, då uppstår smältning lättare. Servera omedelbart.

Notis:

Här är ett annat barnvänligt recept tillsammans med en lektion i matvetenskap. Den levande färgen av olika växter går längre än att vara fina för ögat; färgerna kommer faktiskt från specifika antioxidanter. I drakfrukt med rött skal, kallas den antioxidant för betalain (som hjälper till att skydda våra celler) och det är den som ger frukten dess exotiska röd-rosa nyans.