Njut av en söt, zero-waste dessert som pulveriserar teblad och fryst frukt till en unik efterrätt.
Hibiskus och Banan Nice Cream
Mängd: 3 port (720 ml)
Tid: 11 min
Ingredienser
- 2 msk (9 g) loose-leaf hibiskus te
- 125 ml kokt vatten, till teet
- 125 ml mandelmjölk
- 230 g frysta jordgubbar
- 230 g skivad fryst banan
Gör så här
- Häll kokt vatten på tebladen och låt det stå och dra en liten stund. Ställ sedan in i kylen och låt svalna.
- Lägg ned te (inklusive tebladen) i Vitamix kannan tillsammans med mandelmjölk och fäst locket.
- Starta maskinen och lägsta hastighet och öka sedan snabbt till högsta hastighet. Mixa i 20 sekunder.
- Stäng av, ta bort locket och addera de frysta ingredienserna. Fäst sedan locket igen.
- Starta maskinen på lägsta hastighet, öka sedan snabbt upp till högsta hastighet, använd tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen. Efter ca 30-45 sekunder kommer motorljudet ändras och fyra “högar” bildas i kannan. Stäng då av maskinen. Överbearbeta inte receptet, då smälter det. Servera direkt!