Hibiskus och Banan Nice Cream

Njut av en söt, zero-waste dessert som pulveriserar teblad och fryst frukt till en unik efterrätt.

Hibiskus och Banan Nice Cream

Mängd: 3 port (720 ml)
Tid: 11 min

Ingredienser

  • 2 msk (9 g) loose-leaf hibiskus te
  • 125 ml kokt vatten, till teet
  • 125 ml mandelmjölk
  • 230 g frysta jordgubbar
  • 230 g skivad fryst banan

Gör så här

  1. Häll kokt vatten på tebladen och låt det stå och dra en liten stund. Ställ sedan in i kylen och låt svalna.
  2. Lägg ned te (inklusive tebladen) i Vitamix kannan tillsammans med mandelmjölk och fäst locket.
  3. Starta maskinen och lägsta hastighet och öka sedan snabbt till högsta hastighet. Mixa i 20 sekunder.
  4. Stäng av, ta bort locket och addera de frysta ingredienserna. Fäst sedan locket igen.
  5. Starta maskinen på lägsta hastighet, öka sedan snabbt upp till högsta hastighet, använd tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen. Efter ca 30-45 sekunder kommer motorljudet ändras och fyra “högar” bildas i kannan. Stäng då av maskinen. Överbearbeta inte receptet, då smälter det. Servera direkt!