Palsternacka och rotsellerisoppa

Tuffa, robusta rötter passar utmärkt att använda i soppor och såser. En mix av rotselleri och söt palsternacka tillsammans med några få andra ingredienser blir en perfekt vardagsmiddag.

Palsternacka och rotsellerisoppa

Mängd: 1 L
Tid: 30 min

Ingredienser

  • 720 ml cashewmjölk
  • 230 g palsternacka, sköljda, trimmade toppar
  • 125 g rotselleri, delad grövre bitar
  • ½ burk (80 g) vita bönor (kokta eller från burk), sköljda
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • ½ tsk malen kanel
  • ½ tsk salt

Gör så här

  1. Lägg ned alla ingredienser i en stor kastrull, sätt på medelvärme och låt ingredienserna koka upp. Sänk sedan till låg värme och låt sjuda (utan lock) i 15-20 minuter. Rör runt ibland.
  2. Ta bort kastrullen från plattan och låt innehållet svalna något.
  3. Häll sedan försiktigt över innehållet till Vitamix kannan och fäst locket.
  4. Starta maskinen på lägsta hastighet, öka sedan snabbt upp till högsta. Mixa i 60 sekunder.

TIPS! För variation, byt ut rotselleri och palsternacka mot andra rotfrukter och grönsaker. Använd gärna det som finns i säsong!