Tuffa, robusta rötter passar utmärkt att använda i soppor och såser. En mix av rotselleri och söt palsternacka tillsammans med några få andra ingredienser blir en perfekt vardagsmiddag.
Palsternacka och rotsellerisoppa
Mängd: 1 L
Tid: 30 min
Ingredienser
- 720 ml cashewmjölk
- 230 g palsternacka, sköljda, trimmade toppar
- 125 g rotselleri, delad grövre bitar
- ½ burk (80 g) vita bönor (kokta eller från burk), sköljda
- 1 kvist färsk rosmarin
- ½ tsk malen kanel
- ½ tsk salt
Gör så här
- Lägg ned alla ingredienser i en stor kastrull, sätt på medelvärme och låt ingredienserna koka upp. Sänk sedan till låg värme och låt sjuda (utan lock) i 15-20 minuter. Rör runt ibland.
- Ta bort kastrullen från plattan och låt innehållet svalna något.
- Häll sedan försiktigt över innehållet till Vitamix kannan och fäst locket.
- Starta maskinen på lägsta hastighet, öka sedan snabbt upp till högsta. Mixa i 60 sekunder.
TIPS! För variation, byt ut rotselleri och palsternacka mot andra rotfrukter och grönsaker. Använd gärna det som finns i säsong!