Frozen yoghurt med persika och lavendel

Söt frukt och väldoftande örter mixas samman till en sofistikerad efterrätt. Receptet framtaget av: Seamus Mullen.

Frozen yoghurt med persika och lavendel

Mängd: Ca 1000 g
Tid: 10 min

Ingredienser

  • 360 ml mandelyoghurt, eller vanligt vaniljyoghurt
  • 2 dadlar, eller 1 msk honung, urkärnade
  • 680 g fryst persika (i bitar)
  • ¼ tsk torkad lavendel
  • ⅓ tsk havssalt, valfritt

Gör så här

  1. Lägg ned alla ingredienser i Vitamix kannan i ovanstående ordning och fäst locket.
  2. Välj hastighet 1.
  3. Starta maskinen och öka snabbt till högsta hastighet. Använd tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen.
  4. Efter 30-60 sekunder kommer motorljudet förändras och fyra “högar” bildas i kannan. Stanna då maskinen. Överbearbeta inte receptet, då kommer glassen smälta. Servera direkt!