Söt frukt och väldoftande örter mixas samman till en sofistikerad efterrätt. Receptet framtaget av: Seamus Mullen.
Frozen yoghurt med persika och lavendel
Mängd: Ca 1000 g
Tid: 10 min
Ingredienser
- 360 ml mandelyoghurt, eller vanligt vaniljyoghurt
- 2 dadlar, eller 1 msk honung, urkärnade
- 680 g fryst persika (i bitar)
- ¼ tsk torkad lavendel
- ⅓ tsk havssalt, valfritt
Gör så här
- Lägg ned alla ingredienser i Vitamix kannan i ovanstående ordning och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka snabbt till högsta hastighet. Använd tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen.
- Efter 30-60 sekunder kommer motorljudet förändras och fyra “högar” bildas i kannan. Stanna då maskinen. Överbearbeta inte receptet, då kommer glassen smälta. Servera direkt!