Söta russin och morötter gifter sig perfekt i det här receptet. Ät dem till frukost, eller ta med som mellanmål!
Morotsmuffins med russin
Mängd: 12 st muffins
Tid: 35 min
Ingredienser
- 4 dl fullkornsmjöl
- ½ tsk bakpulver
- 1 tsk malen kanel
- 1 tsk pumpapaj-krydda
- 100 g (ca 1,5 dl) russin
- 90 g morötter, delade
- 2 stora ägg
- 180 ml äppelmos eller honung
- 150 ml olivolja
Gör så här
- Sätt ugnen på 180°C. Preppa en plåt med 12 st muffinsformar.
- Blanda mjöl, bakpulver och kryddor i en bunke. Ställ åt sidan.
- Lägg ned morötter i Vitamixkannan och fäst locket.
- Välj hastighet 1. Starta maskinen och öka snabbt upp till hastighet 6. Använd tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen.
- Mixa i 6-7 sekunder tills morötterna hackats fint. Stanna då maskinen och ta av locket.
- Lägg ned ägg, äppelmos/honung och olja i kannan tillsammans med morötterna och fäst locket.
- Välj hastighet 1, starta maskinen och öka snabbt till hastighet 5. Använd tampern för att pressa ingrediensena mot knivbladen.
- Mixa i 30 sekunder till en krämig konsistens.
- Blanda morotssmeten med de torra ingredienserna i bunken, addera russin. Rör runt tills allt är ordentligt blandat. Fördela sedan smeten i muffinsformarna.
- Baka i ugnen i 20-25 minuter tills de blivit gyllenbruna. Lägg över på ett galler och låt svalna innan servering.
Dessa muffins håller ca 5 dagar i en lufttät behållare, eller 1 månad i frysen.