Morotsmuffins med russin

Söta russin och morötter gifter sig perfekt i det här receptet. Ät dem till frukost, eller ta med som mellanmål!

Morotsmuffins med russin

Mängd: 12 st muffins
Tid: 35 min

Ingredienser

  • 4 dl fullkornsmjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk pumpapaj-krydda
  • 100 g (ca 1,5 dl) russin
  • 90 g morötter, delade
  • 2 stora ägg
  • 180 ml äppelmos eller honung
  • 150 ml olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180°C. Preppa en plåt med 12 st muffinsformar.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor i en bunke. Ställ åt sidan.
  3. Lägg ned morötter i Vitamixkannan och fäst locket.
  4. Välj hastighet 1. Starta maskinen och öka snabbt upp till hastighet 6. Använd tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen.
  5. Mixa i 6-7 sekunder tills morötterna hackats fint. Stanna då maskinen och ta av locket.
  6. Lägg ned ägg, äppelmos/honung och olja i kannan tillsammans med morötterna och fäst locket.
  7. Välj hastighet 1, starta maskinen och öka snabbt till hastighet 5. Använd tampern för att pressa ingrediensena mot knivbladen.
  8. Mixa i 30 sekunder till en krämig konsistens.
  9. Blanda morotssmeten med de torra ingredienserna i bunken, addera russin. Rör runt tills allt är ordentligt blandat. Fördela sedan smeten i muffinsformarna.
  10. Baka i ugnen i 20-25 minuter tills de blivit gyllenbruna. Lägg över på ett galler och låt svalna innan servering.

Dessa muffins håller ca 5 dagar i en lufttät behållare, eller 1 månad i frysen.