Vad kan passa bättre en vanlig höstdag än en kopp kaffe och pumpamuffins – smakfulla och saftiga, med chokladbitar i.
Pumpamuffins
Mängd: 12 st
Tid: 45 min
Ingredienser
- 2 stora ägg
- 60 ml olivolja
- 245 g pumpa eller 2,5 dl pumpapuré
- 0,5 dl lättmjölk
- 1,8 dl strösocker
- 4,2 dl vetemjöl
- ½ tsk salt
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk malen kryddpeppar
- 1 tsk malen kanel
- 120 g chokladknappar
Gör så här
- Sätt ugnen på 180°C. Smöra lätt en muffinsplåt – eller ta fram muffinsformar.
- Lägg ned ägg, olja, pumpa, mjölk och socker i kannan i angiven ordning och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka sakta till hastighet 5.
- Mixa i 10 sekunder. Ställ sedan åt sidan.
- I en bunke: blanda ihop salt, bakpulver, kryddpeppar, kanel, mjöl och chokladknappar.
- Häll sedan över pumpasmeten från kannan ner i bunken och blanda samman ordentligt med de torra ingredienserna.
- Fyll sedan upp till 3/4 av muffinsformarna eller muffinsplåten med smet.
- Gräddas i ugnen ca 20-25 minuter.
- Låt svalna på galler i 5 minuter innan servering.