Pumpamuffins

Vad kan passa bättre en vanlig höstdag än en kopp kaffe och  pumpamuffins – smakfulla och saftiga, med chokladbitar i.

Pumpamuffins

Mängd: 12 st
Tid: 45 min

Ingredienser

  • 2 stora ägg
  • 60 ml  olivolja
  • 245 g pumpa eller 2,5 dl pumpapuré
  • 0,5 dl lättmjölk
  • 1,8 dl strösocker
  • 4,2 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen kryddpeppar
  • 1 tsk malen kanel
  • 120 g chokladknappar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180°C. Smöra lätt en muffinsplåt – eller ta fram muffinsformar.
  2. Lägg ned ägg, olja, pumpa, mjölk och socker i kannan i angiven ordning och fäst locket.
  3. Välj hastighet 1.
  4. Starta maskinen och öka sakta till hastighet 5.
  5. Mixa i 10 sekunder. Ställ sedan åt sidan.
  6. I en bunke: blanda ihop salt, bakpulver, kryddpeppar, kanel, mjöl och chokladknappar.
  7. Häll sedan över pumpasmeten från kannan ner i bunken och blanda samman ordentligt med de torra ingredienserna.
  8. Fyll sedan upp till 3/4 av muffinsformarna eller muffinsplåten med smet.
  9. Gräddas i ugnen ca 20-25 minuter.
  10. Låt svalna på galler i 5 minuter innan servering.