Pizzadeg med blomkål som bas – ett perfekt alternativ för dig som inte tål gluten, eller för dig som bara vill ha ett hälsosammare alternativ.
Blomkålspizza
Mängd: 16 bitar (2 pizzor)
Tid: 10 min
Ingredienser
- 1 blomkålshuvud, delad i bitar
- 1 tsk chiliflakes
- 2 tsk italiensk krydda
- 80 g riven parmesan
- 2 msk chiafrön
- 4 stora ägg
Gör så här
- Lägg ned blomkålen i kannan, häll på vatten så att det täcker blomkålsbitarna. Fäst locket.
- Välj hastighet 7.
- Starta och stäng av maskinen 8-10 gånger för att pulsa (tills blomkålen får en sandliknande textur).
- Sila bort vattnet från blomkålen och krama ur sista vätskan med en handduk.
- Häll över i en skål och häll ned kryddor, chiafrön och ägg. Blanda ordentligt.
- Täck över med plast och låt stå i kylen i 30 min. Sprid sedan ut på en plåt och baka i ugnen på 230 grader i 15-20 min.