Blomkålspizza

Pizzadeg med blomkål som bas – ett perfekt alternativ för dig som inte tål gluten, eller för dig som bara vill ha ett hälsosammare alternativ.

Blomkålspizza

Mängd: 16 bitar (2 pizzor)
Tid: 10 min

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud, delad i bitar
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 tsk italiensk krydda
  • 80 g riven parmesan
  • 2 msk chiafrön
  • 4 stora ägg

Gör så här

  1. Lägg ned blomkålen i kannan, häll på vatten så att det täcker blomkålsbitarna. Fäst locket.
  2. Välj hastighet 7.
  3. Starta och stäng av maskinen 8-10 gånger för att pulsa (tills blomkålen får en sandliknande textur).
  4. Sila bort vattnet från blomkålen och krama ur sista vätskan med en handduk.
  5. Häll över i en skål och häll ned kryddor, chiafrön och ägg. Blanda ordentligt.
  6. Täck över med plast och låt stå i kylen i 30 min. Sprid sedan ut på en plåt och baka i ugnen på 230 grader i 15-20 min.