Servera sommarbär till dessa fantastiska lime curd- tartletter.
Tartlett med Sommarbär
Mängd: 12 st tartletter
Tid: 20 min
Pajdeg
Ingredienser
- 4,75 dl (310 g) vetemjöl
- 2,5 dl (225 g) osaltad smör, skuren i bitar.
- 1,2 dl (100 g) strösocker
- 1 stort ägg
- 1 msk vatten
Gör så här
- Lägg ned hälften av mjölet, sockret och smöret i kannan och fäst locket.
- Välj hastighet 5.
- Starta och stäng av maskinen (pulsa) 10-15 gånger. Använd tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen.
- Lägg sedan över i en bunke och upprepa ovanstående med den andra halvan av mjöl, socker och smör.
- Addera sedan vatten och ägg till ingredienserna i bunken och blanda ihop till en deg.
- Lägg över på en plåt och slå in med plastfolie, låt stå i 10 min.
- Sätt ugnen på 190 grader.
- Skär degen i 12 st lika stora bitar. Rulla sedan ut på lätt mjölad yta och tryck ut degen i muffins/tartlettformar. Nagga pajdegen med en gaffel och frys sedan in i 40 min.
- Skär bort överflödig deg för att få en fin kant. Grädda sedan i ugnen i 10 minuter eller tills de fått en gyllenbrun yta.
Lime Curd
Ingredienser
- 1,8 dl pressad limejuice
- Zest från 3 st limefrukter
- 2,5 dl strösocker
- 3 stora ägg
- 450 g osaltat smör (skuren i bitar)
Gör så här
- Lägg ned limejuice, zest, socker, smör och ägg i kannan och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka till högsta hastighet.
- Mixa i 6 minuter och 30 sekunder.
Fördela lime curd i tartletterna och dekorerar med valfria bär efter säsong.