Tartlett med Sommarbär

Servera sommarbär till dessa fantastiska lime curd- tartletter.

Tartlett med Sommarbär

Mängd: 12 st tartletter
Tid: 20 min

Pajdeg

Ingredienser

  • 4,75 dl (310 g) vetemjöl
  • 2,5 dl (225 g) osaltad smör, skuren i bitar.
  • 1,2 dl (100 g) strösocker
  • 1 stort ägg
  • 1 msk vatten

Gör så här

  1. Lägg ned hälften av mjölet, sockret och smöret i kannan och fäst locket.
  2. Välj hastighet 5.
  3. Starta och stäng av maskinen (pulsa) 10-15 gånger. Använd tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen.
  4. Lägg sedan över i en bunke och upprepa ovanstående med den andra halvan av mjöl, socker och smör.
  5. Addera sedan vatten och ägg till ingredienserna i bunken och blanda ihop till en deg.
  6. Lägg över på en plåt och slå in med plastfolie, låt stå i 10 min.
  7. Sätt ugnen på 190 grader.
  8. Skär degen i 12 st lika stora bitar. Rulla sedan ut på lätt mjölad yta och tryck ut degen i muffins/tartlettformar. Nagga pajdegen med en gaffel och frys sedan in i 40 min.
  9. Skär bort överflödig deg för att få en fin kant. Grädda sedan i ugnen i 10 minuter eller tills de fått en gyllenbrun yta.

Lime Curd

Ingredienser

  • 1,8 dl pressad limejuice
  • Zest från 3 st limefrukter
  • 2,5 dl strösocker
  • 3 stora ägg
  • 450 g osaltat smör (skuren i bitar)

Gör så här

  1. Lägg ned limejuice, zest, socker, smör och ägg i kannan och fäst locket.
  2. Välj hastighet 1.
  3. Starta maskinen och öka till högsta hastighet.
  4. Mixa i 6 minuter och 30 sekunder.

Fördela lime curd i tartletterna och dekorerar med valfria bär efter säsong.