Creme Cheese och gräddmjölk mixas med frysta jordgubbar och toppas sedan med grädde och färska blåbär. Perfekt när du vill bjuda dina gäster på efterrätt som både smakar gott och ser fantastisk ut, utan att det tar särskilt lång tid att göra.
Jordgubbscheesecake Glass
Mängd: 4,75 dl
Tid: 11 min
Ingredienser
- 1,2 dl gräddmjölk
- 6 msk (85 g) creme cheese
- 1 msk pressad citronjuice
- 1/4 tsk vaniljpulver
- 0,8 dl strösocker
- 3,5 dl (225 g) frysta jordgubbar
- 1,2 dl is
- Vispgrädde till topping
- 4,75 dl färska blåbär till garnering
Gör så här
- Lägg ned gräddmjölk, creme cheese, citronjuice, vaniljpulver, socker, frysta jordgubbar och is i kannan i angiven ordning och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka till högsta hastigheten.
- Använd tampern ”plastpinnen” för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen.
- Efter 30-60 sekunder kommer motorljudet förändras och blandningen kommer forma 4 högar i kannan.
- Stäng då av maskinen. Överbearbeta inte receptet, mixar du för länge finns risk att glassen smälter.
- Fyll upp glas till hälften med cheesecake-glassen, toppa sedan med vispgrädde och färska blåbär. Servera direkt!