Koriander, lime och blomkålsris

Dessa bowls använder blomkål istället för ris som huvudkomponent och kan vara så mångsidiga som du vill. Prova att göra bullar i curry-, asiatisk-, medelhavs- eller mellanösternstil med ditt val av pålägg.

Koriander, lime och blomkålsris

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud (1175 g), skuret i buketter
  • 2 matskedar extra virgin olivolja, valfritt
  • 2 små limefrukter, pressade
  • 1 knippe (15 g) färska korianderblad, hackade

Gör så här:

1. Lägg blomkålsbuketter i Vitamix-behållaren och tillsätt lagom mycket vatten så att blomkålen flyter över bladen. Sätt på locket.
2. Välj hastighet 6. Pulsa 5 gånger eller tills du har små bitar som liknar ris. Sila och torka med en handduk för att ta bort överflödigt vatten.
3. Arbeta i två omgångar, tillsätt 1 msk olivolja i en stor stekpanna på hög värme. Tillsätt hälften av blomkålen i pannan och stek i 3 till 5 minuter. Ta av från värmen och ställ åt sidan i en separat skål
4. Tillsätt återstående 1 matsked olivolja i pannan, följt av återstående okokt blomkål. stek i 3 till 5 minuter, blanda sedan all stekt blomkål i en skål och smaka av med koriander och limejuice.

Kockens tips
Det här blomkålsriset kan smaksättas med vilken kombination av ingredienser du vill – se bara till att tillaga riset snabbt för att behålla smaken och konsistensen optimal.