Upptäck hur mångsidig din Vitamix blender är när du gör både degen och fyllningen till denna traditionella turkiska kaka i samma behållare.
Honung och Valnötskakor
Ingredienser
Deg: –
- 120 ml Cashewmjölk
- 1 stort ägg
- 3 matskedar (4,50 cl) honung
- 3,5 dl (190,00 g) fullkornsvetemjöl
- 3,5 dl (200,00 g) vetemjöl
- 1 paket snabbjäst
- 140,00 g veganskt smör
Fyllning –
- 120 ml Cashewmjölk
- 95,00 g valnötter
- 1,6 dl (70 g) havregryn
- 1 zest från en citron
- 150 g gula russin
- 1 tsk mald kanel
- 1 tsk mald kryddpeppar
- 1 tsk vaniljextrakt
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°C och förbered två plåtar med bakplåtspapper.
- Blanda ägg, cashewmjölk och honung i en liten skål och ställ åt sidan.
- Lägg mjöl och jäst i Vitamix kannan och fäst locket. Välj hastighet 6, pulsa 6 – 8 gånger för att blanda samman. Addera sedan smöret och pulsa ytterligare 6 – 8 gånger tills smöret och mjölblandningen börjar likna våt sand i konsistensen.
- Tillsätt sedan den flytande blandningen till kannan och pulsa snabbt 15 – 20 gånger tills det bildas en degboll. Om det behövs,
stanna maskinen och skrapa ned innehållet på sidorna av behållaren och fortsätt sedan att pulsa lite till. - Häll över degen till en skål, täck över och ställ i kylen.
- Rengör kannan och ha sedan i ingredienserna för fyllningen i kannan och fäst locket.
- Starta mixer på lägsta hastighet, öka sedan snabbt till hastighet 8. Mixa i 25 – 30 sekunder och använd tampern för att pressa ingredienserna mot knivbladen.
- Ta ut degen från kylen och skopa upp små bollar. Rulla försiktigt och lägg de sedan på plåtarna. Tryck försiktigt med tummen i mitten av degbollen för att skapa en grop. Fyll hålen med fyllningen (ca 1 tsk per kaka).
- Grädda i ugnen i 10-12 minuter.