Honung och Valnötskakor

Upptäck hur mångsidig din Vitamix blender är när du gör både degen och fyllningen till denna traditionella turkiska kaka i samma behållare.

Honung och Valnötskakor

Mängd: 24 kakor
Tid: 1 timme

Ingredienser

Deg: –

  • 120 ml Cashewmjölk
  • 1 stort ägg
  • 3 matskedar (4,50 cl) honung
  • 3,5 dl (190,00 g) fullkornsvetemjöl
  • 3,5 dl (200,00 g) vetemjöl
  • 1 paket snabbjäst
  • 140,00 g veganskt smör

Fyllning –

  • 120 ml Cashewmjölk
  • 95,00 g valnötter
  • 1,6 dl (70 g) havregryn
  • 1 zest från en citron
  • 150 g gula russin
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 tsk mald kryddpeppar
  • 1 tsk vaniljextrakt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C och förbered två plåtar med bakplåtspapper.
  2. Blanda ägg, cashewmjölk och honung i en liten skål och ställ åt sidan.
  3. Lägg mjöl och jäst i Vitamix kannan och fäst locket. Välj hastighet 6, pulsa 6 – 8 gånger för att blanda samman. Addera sedan smöret och pulsa ytterligare 6 – 8 gånger tills smöret och mjölblandningen börjar likna våt sand i konsistensen.
  4. Tillsätt sedan den flytande blandningen till kannan och pulsa snabbt 15 – 20 gånger tills det bildas en degboll. Om det behövs,
    stanna maskinen och skrapa ned innehållet på sidorna av behållaren och fortsätt sedan att pulsa lite till.
  5. Häll över degen till en skål, täck över och ställ i kylen.
  6. Rengör kannan och ha sedan i ingredienserna för fyllningen i kannan och fäst locket.
  7. Starta mixer på lägsta hastighet, öka sedan snabbt till hastighet 8. Mixa i 25 – 30 sekunder och använd tampern för att pressa ingredienserna mot knivbladen.
  8. Ta ut degen från kylen och skopa upp små bollar. Rulla försiktigt och lägg de sedan på plåtarna. Tryck försiktigt med tummen i mitten av degbollen för att skapa en grop. Fyll hålen med fyllningen (ca 1 tsk per kaka).
  9. Grädda i ugnen i 10-12 minuter.