Vitamix Aeraring kannan hjälper dig att skapa denna annars tidskrävande sås på mindre än hälften av tiden det skulle ta med den traditionella metoden på spisen.
Hollandaise
Behållare: Vitamix Ascent 1,4 L Aerating kanna
Ingredienser
- 6 stora äggulor
- 30 ml (2 msk) färskpressad citron
- ¼ tsk salt, valfritt
- 3 dashes stark sås eller en nypa cayennepeppar
- 360 ml osaltat smör, smält, varmt
- Valfritt: 2 tsk harissapasta
- Valfritt: 1 msk togarashi
- Valfritt: 1/4 tsk rökt paprika
- Valfritt: 2 msk svamppuré
Gör så här
- Lägg äggulor, citronsaft, salt och stark sås (plus eventuella valfria ingredienser) i Vitamix Aer Disc-kannan i angiven ordning och fäst locket.
- Starta maskinen på lägsta hastighet, öka sedan långsamt till hastighet 8 och mixa i 30 sekunder.
- Medan maskinen fortfarande är igång, ta bort lockpluggen och häll långsamt ned varmt smör genom öppningen. När blandningen börjar tjockna kan smöret tillsättas i snabbare takt. Häll ned det sista smöret och efter att ha mixat i ytterligare 30 sekunder, sätt tillbaka lockpluggen. Öka till högsta hastighet och mixa i 3 till 5 sekunder.