Hollandaise

Vitamix Aeraring kannan hjälper dig att skapa denna annars tidskrävande sås på mindre än hälften av tiden det skulle ta med den traditionella metoden på spisen.

Hollandaise

Mängd:
Tid: 10 min

Behållare: Vitamix Ascent 1,4 L Aerating kanna

Ingredienser

  • 6 stora äggulor
  • 30 ml (2 msk) färskpressad citron
  • ¼ tsk salt, valfritt
  • 3 dashes stark sås eller en nypa cayennepeppar
  • 360 ml osaltat smör, smält, varmt
  • Valfritt: 2 tsk harissapasta
  • Valfritt: 1 msk togarashi
  • Valfritt: 1/4 tsk rökt paprika
  • Valfritt: 2 msk svamppuré

Gör så här

  1. Lägg äggulor, citronsaft, salt och stark sås (plus eventuella valfria ingredienser) i Vitamix Aer Disc-kannan i angiven ordning och fäst locket.
  2. Starta maskinen på lägsta hastighet, öka sedan långsamt till hastighet 8 och mixa i 30 sekunder.
  3. Medan maskinen fortfarande är igång, ta bort lockpluggen och häll långsamt ned varmt smör genom öppningen. När blandningen börjar tjockna kan smöret tillsättas i snabbare takt. Häll ned det sista smöret och efter att ha mixat i ytterligare 30 sekunder, sätt tillbaka lockpluggen. Öka till högsta hastighet och mixa i 3 till 5 sekunder.