Blomkålshummus

Home / Recept / Blomkålshummus

Precis som en traditionell hummus innehåller detta recept kikärtor, men även blomkål som bidrar till ökad krämighet samt extra näring!

Blomkålshummus

Mängd: 480 ml
Tid: 5 min

Ingredienser

  • 200 g hackad blomkål
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk curry
  • 1/2 tsk havssalt
  • 1/4 tsk malen svartpeppar
  • 0,5 dl pressad citron
  • 425 g kikärtor på burk, avrunna och sköljda
  • 0,5 dl (35 g) sesamfrön
  • 1 vitlöksklyfta, skalad
  • 1 tsk spiskummin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 230 grader, lägg sedan bakplåtspapper på en plåt, fördela blomkålen på plåten tillsammans med 2 msk olivolja, curry, salt och peppar.
  2. Ställ sedan in i ugnen och rosta i 20 min. Rör om efter 10 min. Låt sedan svalna.
  3. Lägg ned återstående olivolja i kannan tillsammans med pressad citron, kikärtor, sesamfrön, vitlök, spiskummin, ugnsrostade blomkål och fäst locket.
  4. Välj hastighet 1.
  5. Starta maskinen och öka sedan till högsta hastighet.
  6. Mixa i 45 sekunder, använd tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen.

 

Related Posts

Leave a Comment

För Vitamix proffsmaskinerklicka här!
+