Precis som en traditionell hummus innehåller detta recept kikärtor, men även blomkål som bidrar till ökad krämighet samt extra näring!
Blomkålshummus
Mängd: Ca 1 liter
Tid: 31 minuter
Ingredienser
- 600 g blomkål, delad i bitar
- 1 msk olivolja
- 2 tsk curry
- 1/2 tsk malen svartpeppar
- 2 små citroner, skalade
- 900 g kikärtor på burk, silade och sköljda (men spara 1,25 dl vätska)
- 1,25 dl (70 g) sesamfrön eller tahini
- 2 små vitlöksklyftor
- 2 tsk spiskummin
Gör så här
- Sätt ugnen på 230 grader, lägg sedan bakplåtspapper på en plåt, fördela blomkålen på plåten tillsammans med 2 msk olivolja, curry, salt och peppar.
- Ställ sedan in i ugnen och rosta i 20 min. Rör om efter 10 min. Låt sedan svalna.
- Lägg ned citroner, kikärtor, vätska, sesamfrön, vitlök, spiskummin, ugnsrostade blomkålen i Vitamix kannan och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka sedan till högsta hastighet.
- Mixa i 1 minut, använd tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen.