Precis som en traditionell hummus innehåller detta recept kikärtor, men även blomkål som bidrar till ökad krämighet samt extra näring!

Blomkålshummus

Mängd: Ca 1 liter
Tid: 31 minuter

Ingredienser

  • 600 g blomkål, delad i bitar
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk curry
  • 1/2 tsk malen svartpeppar
  • 2 små citroner, skalade
  • 900 g kikärtor på burk, silade och sköljda (men spara 1,25 dl vätska)
  • 1,25 dl (70 g) sesamfrön eller tahini
  • 2 små vitlöksklyftor
  • 2 tsk spiskummin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 230 grader, lägg sedan bakplåtspapper på en plåt, fördela blomkålen på plåten tillsammans med 2 msk olivolja, curry, salt och peppar.
  2. Ställ sedan in i ugnen och rosta i 20 min. Rör om efter 10 min. Låt sedan svalna.
  3. Lägg ned citroner, kikärtor, vätska, sesamfrön, vitlök, spiskummin, ugnsrostade blomkålen i Vitamix kannan och fäst locket.
  4. Välj hastighet 1.
  5. Starta maskinen och öka sedan till högsta hastighet.
  6. Mixa i 1 minut, använd tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen.