Avokado – och chokladpannkakor

Perfekt till helgens brunch. Glutenfria chokladpannkakor på avokado och mandelmjölk med hemmagjord sirap.

Avokado- och chokladpannkakor

Mängd: 12 st
Tid: 20 min

Pannkakor

Ingredienser

  • 300 ml mandelmjölk
  • 2 stora ägg
  • 1/2 avokado, utan skal och kärna
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 2 msk kakaopulver
  • 2 msk dadelpuré
  • 2,4 dl (150 g) glutenfritt mjöl
  • 2 msk olja till stekning

Gör så här

  1. Lägg ned mjölk, ägg, avokado, bakpulver, kakao och dadelpuré i kannan i angiven ordning och fäst locket.
  2. Välj hastighet 1, starta maskinen och öka sedan upp till hastighet 2. Mixa i 20 sekunder. Öka sedan till hastighet 4 och mixa i ytterligare 20 sekunder.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna på hög värme, häll sedan försiktigt ned pannkakssmeten direkt från kannan (ca 2 msk smet per pannkaka).
  4. Stek 2-3 minuter per sida, tills de blir gyllenbruna.

Sirap

Ingredienser

  • 3 msk mandelmjölk
  • 2 msk kokosyoghurt
  • 3 msk dadelpuré
  • 2 msk kakaopulver

Gör så här

  1. Lägg ned alla ingredienser i kannan i angiven ordning och fäst locket.
  2. Välj hastighet 1, starta maskinen och öka sedan till hastighet 4. Mixa i 20 sekunder. Om du föredrar varm sirap, fortsätt mixa i ytterligare någon minut.
  3.  Servera pannkakorna med sirap, en klick yoghurt och hackade pekannötter.

Bild tagen av: Natasha Corrett