Perfekt till helgens brunch. Glutenfria chokladpannkakor på avokado och mandelmjölk med hemmagjord sirap.
Avokado- och chokladpannkakor
Pannkakor
Ingredienser
- 300 ml mandelmjölk
- 2 stora ägg
- 1/2 avokado, utan skal och kärna
- 1/2 tsk bakpulver
- 2 msk kakaopulver
- 2 msk dadelpuré
- 2,4 dl (150 g) glutenfritt mjöl
- 2 msk olja till stekning
Gör så här
- Lägg ned mjölk, ägg, avokado, bakpulver, kakao och dadelpuré i kannan i angiven ordning och fäst locket.
- Välj hastighet 1, starta maskinen och öka sedan upp till hastighet 2. Mixa i 20 sekunder. Öka sedan till hastighet 4 och mixa i ytterligare 20 sekunder.
- Hetta upp olja i en stekpanna på hög värme, häll sedan försiktigt ned pannkakssmeten direkt från kannan (ca 2 msk smet per pannkaka).
- Stek 2-3 minuter per sida, tills de blir gyllenbruna.
Sirap
Ingredienser
- 3 msk mandelmjölk
- 2 msk kokosyoghurt
- 3 msk dadelpuré
- 2 msk kakaopulver
Gör så här
- Lägg ned alla ingredienser i kannan i angiven ordning och fäst locket.
- Välj hastighet 1, starta maskinen och öka sedan till hastighet 4. Mixa i 20 sekunder. Om du föredrar varm sirap, fortsätt mixa i ytterligare någon minut.
- Servera pannkakorna med sirap, en klick yoghurt och hackade pekannötter.