Äpple Kanel och Dadelsirap

Denna enkla kombination av säsongens frukt och kryddor blir en supergod topping på vinterns alla efterrätter. Framför som sås på en klassisk vaniljglass! Efter att ha testat denna kommer du aldrig vilja gå tillbaka till färdig köpt sås.

Äpple Kanel och Dadelsirap

Mängd: 360ml
Tid: 20 min

Ingredienser

  • 180 ml kallt vatten
  • 5 st medjool dadlar, urkärnade
  • 2 medelstora äpplen (250 g), utan kärnhus
  • 1 kanelstång

Gör så här

  1. Lägg ned alla ingredienserna i Vitamix-kannan i ovanstående ordning och fäst locket.
  2. Starta programmet för Såses & Röror (om du har ett sådant på din maskin). Annars starta maskinen på lägsta hastighet, öka sedan till högsta hastighet. Mixa i 60 sekunder, använd tampern för att pressa ingredienserna mot knivbladen.
  3. Häll över till en kastrull och låt sjuda på medelvärme i ca 15 min, eller tills mängden minskat med 1/3. Stäng av spisen och låt den svalna i kastrullen, ca 10 min innan du häller över allt till en behållare. Sirapen förvaras sedan i kylen.