Bortsett från att rödbetor ger en härligt färgklick på tallriken så bidrar det också med massvis av näring!
Rödbetsborani
Behållare: 1,4 L kanna
Ingredienser
Rödbetsborani –
- 60 ml naturell mjölkfri yoghurt [eller vanlig
grekisk yoghurt] - 60 ml extra virgin olivolja, valfritt
- 1 ½ msk sherryvinäger
- 4 medelstora (450 g) rödbetor, ugnsrostade
- 1 vitlöksklyfta, skalad
- ½ tsk havssalt, valfritt
Crumble Topping (valfritt) –
- 50 g fetaost
- 1 msk extra virgin olivolja, valfritt
- ⅛ tsk nigellafrön
- ⅛ tsk fänkålsfrö
- ⅛ tsk chiliflingor
- ⅛ tesked kumminfrö
Gör så här
För Borani:
- Lägg ned alla ingredienser i Vitamix kannan i angiven ordning och fäst locket.
- Starta mixern på sin lägsta hastighet, öka sedan snabbt till sin högsta hastighet och använd tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen.
- Mixa i 30 sekunder eller till önskad konsistens uppnås.
Till crumblen:
- Blanda alla ingredienser i en skål och ställ i kylen. Garnera rödbetsborani med crumble när den är redo att serveras.