Rödbetsborani

Bortsett från att rödbetor ger en härligt färgklick på tallriken så bidrar det också med massvis av näring!

Rödbetsborani

Mängd: 480 ml
Tid: 15 min

Behållare: 1,4 L kanna

Ingredienser

Rödbetsborani –

  • 60 ml naturell mjölkfri yoghurt [eller vanlig
    grekisk yoghurt]
  • 60 ml extra virgin olivolja, valfritt
  • 1 ½ msk sherryvinäger
  • 4 medelstora (450 g) rödbetor, ugnsrostade
  • 1 vitlöksklyfta, skalad
  • ½ tsk havssalt, valfritt

Crumble Topping (valfritt) –

  • 50 g fetaost
  • 1 msk extra virgin olivolja, valfritt
  • ⅛ tsk nigellafrön
  • ⅛ tsk fänkålsfrö
  • ⅛ tsk chiliflingor
  • ⅛ tesked kumminfrö

Gör så här

För Borani:

  1. Lägg ned alla ingredienser i Vitamix kannan i angiven ordning och fäst locket.
  2. Starta mixern på sin lägsta hastighet, öka sedan snabbt till sin högsta hastighet och använd tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen.
  3. Mixa i 30 sekunder eller till önskad konsistens uppnås.

Till crumblen:

  1. Blanda alla ingredienser i en skål och ställ i kylen. Garnera rödbetsborani med crumble när den är redo att serveras.