En vegansk version av de klassiska våfflorna, men lite extra god smak förstås från banan och kanel, samt extra mättande tack vare fullkorn.
Veganska Mandel – och Bananvåfflor
Mängd: 12 st
Tid: 25 min
Ingredienser
- 475 ml mandelmjölk
- 2 msk lönnsirap
- 1 banan (110 g), utan skal
- 2 msk smält kokosolja
- 1 msk äppelcidervinäger
- 1 tsk vaniljpulver
- 65 g råa mandlar
- 3,5 dl fullkornsmjöl
- 2 msk bakpulver
- 2 msk linfrön
- 2 tsk malen kanel
- ¼ tsk salt
Gör så här
- Förvärm ett våffeljärn och smöra in det.
- Lägg sedan ned alla ingredienserna i Vitamix kannan i ovanstående ordning och fäst locket.
- Starta maskinen på lägsta hastighet, och öka sedan snabbt upp till högsta hastighet. Mixa i 60 sekunder.
- Häll sedan över smeten i våffeljärnet och grädda tills de blivit gyllenbruna.