Veganska Mandel – och Bananvåfflor

En vegansk version av de klassiska våfflorna, men lite extra god smak förstås från banan och kanel, samt extra mättande tack vare fullkorn.

Veganska Mandel – och Bananvåfflor

Mängd: 12 st
Tid: 25 min

Ingredienser

  • 475 ml mandelmjölk
  • 2 msk lönnsirap
  • 1 banan (110 g), utan skal
  • 2 msk smält kokosolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 65 g råa mandlar
  • 3,5 dl fullkornsmjöl
  • 2 msk bakpulver
  • 2 msk linfrön
  • 2 tsk malen kanel
  • ¼ tsk salt

Gör så här

  1. Förvärm ett våffeljärn och smöra in det.
  2. Lägg sedan ned alla ingredienserna i Vitamix kannan i ovanstående ordning och fäst locket.
  3. Starta maskinen på lägsta hastighet, och öka sedan snabbt upp till högsta hastighet. Mixa i 60 sekunder.
  4. Häll sedan över smeten i våffeljärnet och grädda tills de blivit gyllenbruna.