Ett fantastiskt sätt att ta tillvara på sommarens persikor, smaksatt med lite vanilj och valfri sötning (byt gärna ut sockret mot ex honung, agave eller lönnsirap).
Persikosorbet
Mängd: 690 ml
Tid: 11 min
Ingredienser
- 3 persikor
- ½ tsk vaniljpulver
- 1,8 dl socker (kan bytas ut mot lite honung eller uteslutas helt då persikorna är söta i sig)
- 9,5 dl isbitar
Gör så här
- Lägg ned alla ingredienser i kannan i ovannämnd ordning och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka hastigheten snabbt till 10, slutligen till full effekt (High).
- Använd tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen.
- Efter ca 30 – 60 sek. ändras motorljudet och 4 högar bildas i kannan.
- Stäng av maskinen. Var noga med att inte mixa för länge, då riskerar glassen att smälta. Servera genast.