Persikosorbet

Ett fantastiskt sätt att ta tillvara på sommarens persikor, smaksatt med lite vanilj och sötad med dadlar.

Persikosorbet

Mängd: 720 ml
Tid: 11 min

Ingredienser

  • 420 g (3 st) persikor, halverade och utan kärna
  • ½ tsk vaniljpulver
  • 6 st dadlar, urkärnade
  • 9,5 dl isbitar

Gör så här

  1. Lägg ned alla ingredienser i kannan i ovannämnd ordning och fäst locket.
  2. Välj hastighet 1.
  3. Starta maskinen och öka hastigheten snabbt till 10, slutligen till full effekt (High).
  4. Använd tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen.
  5. Efter ca 30 – 60 sek. ändras motorljudet och 4 högar bildas i kannan.
  6. Stäng av maskinen. Var noga med att inte mixa för länge, då riskerar glassen att smälta. Servera genast.