En smak av nostalgi från när du var barn och grillade marshmallows över en lägereld.
S’Mores Pinnglass
Mängd: 13 st
Tid: 10 min
Ingredienser
- 350 g chocolate chips (chokladknappar/mjölkchoklad)
- 5 dl naturell yoghurt
- Mini marshmallows
- 1 dl smulade digestive kex
Gör så här
- Sätt ugnen på 180 grader. Förbered en plåt med bakplåtspapper vid sidan om.
- Smält chokladen i ett vattenbad, eller i mikron i 2 minuter tills den är helt smält.
- Lägg ned yoghurt och den smälta chokladen i kannan och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka till hastighet 10, sedan till högsta effekt (High).
- Mixa i 30 sekunder.
- Lägg ut marshmallows på plåten och rosta i ugnen i 3 minuter. Ta sedan ut plåten och låt svalna.
- Fyll pinnglass-formarna till hälften med chokladblandningen (resten används i slutet), lägg sedan i 4 marshmallows och fördela digestivesmulor jämnt mellan formarna. Häll sedan på resten av chokladen och frys in.