Päronchutney med valnötter

Ett perfekt höstrecept. Päron, äppelcidervinäger, valnötter och torkad frukt skapar en söt chutney som kan användas till många olika rätter.

Päronchutney med valnötter

Mängd: 960 ml
Tid: 55 min

Ingredienser

  • 360 ml äppelcidervinäger
  • 3 (500 g) Bosc päron, delade i bitar, urkärnade
  • 85 g gula russin
  • 115 g torkad aprikos
  • 3 msk (35 g) gula senapsfrön
  • 55 g finhackade valnötter

Gör så här

  1. Lägg ned alla ingredienser förutom valnötterna i Vitamix kannan och fäst locket.
  2. Starta maskinen på lägsta hastighet, öka sedan snabbt till högsta hastighet. Mixa i 25 – 35 sekunder, använd tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen.
  3. Häll sedan över det mixade innehållet i kannan till en kastrull. Koka på medelvärme i 45 minuter, tills konsistensen blir tjock och sirapsaktig. Rör om regelbundet. Addera lite vatten då och då om det behövs, för att förhindra att såsen fastnar i botten av kastrullen.
  4. Ta bort från spisen och addera de hackade valnötterna. Låt svalna helt innan servering. Förvaras sedan i kylen!