Ett perfekt höstrecept. Päron, äppelcidervinäger, valnötter och torkad frukt skapar en söt chutney som kan användas till många olika rätter.
Päronchutney med valnötter
Mängd: 960 ml
Tid: 55 min
Ingredienser
- 360 ml äppelcidervinäger
- 3 (500 g) Bosc päron, delade i bitar, urkärnade
- 85 g gula russin
- 115 g torkad aprikos
- 3 msk (35 g) gula senapsfrön
- 55 g finhackade valnötter
Gör så här
- Lägg ned alla ingredienser förutom valnötterna i Vitamix kannan och fäst locket.
- Starta maskinen på lägsta hastighet, öka sedan snabbt till högsta hastighet. Mixa i 25 – 35 sekunder, använd tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen.
- Häll sedan över det mixade innehållet i kannan till en kastrull. Koka på medelvärme i 45 minuter, tills konsistensen blir tjock och sirapsaktig. Rör om regelbundet. Addera lite vatten då och då om det behövs, för att förhindra att såsen fastnar i botten av kastrullen.
- Ta bort från spisen och addera de hackade valnötterna. Låt svalna helt innan servering. Förvaras sedan i kylen!